«Έφαγε» τα λεφτά απλού κόσμου, φέρεται να αποκόμισε κέρδος άνω του ενός εκατομμυρίου και παρόλο που είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια ποινή κάθειρξης για απάτη κατ΄εξακολούθηση κυκλοφορούσε ελεύθερος.


Πρόκειται για έναν 61χρονο, τον άνθρωπο με τα πολλά ονόματα, όπως τον χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί, ο οποίος τελικώς εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το πρωί στη Νέα Μάκρη, έπειτα από διερεύνηση πληροφοριών και μετά από επισταμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πιο αναλυτικά, ο 61χρονος Έλληνας υποδυόταν ότι είναι μεγαλοεπιχειρηματίας, συστηνόταν στα θύματά του ως ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας που πραγματοποιούσε επενδύσεις στον τομέα των κατασκευών στην Ελλάδα, αλλά και σε αραβικές χώρες.

Μόλις έπαιρνε, όμως, τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα θύματά του, τότε επικαλούταν δήθεν οικονομικά προβλήματα και στη συνέχεια γινόταν καπνός! Η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του αφορούσε σε απάτη κατ΄εξακολούθηση για ποσό άνω των -120.000 ευρώ, ενώ ο δράστης είχε και συνεργό. Μετά την παρουσία του στον εισαγγελέα ο 61χρονος έχει πάρει τον δρόμο για τις φυλακές της Χαλκίδας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 15-11-2022 στη Νέα Μάκρη, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών και μετά από επισταμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (7) ετών για απάτη κατ΄εξακολούθηση άνω των -120.000- ευρώ.

Ειδικότερα, ο 61χρονος με τη συνδρομή συνεργού, υποδυόμενος τον εύρωστο επιχειρηματία, εμφανίζονταν ψευδώς ως ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας που πραγματοποιούσε επενδύσεις στον τομέα των κατασκευών, τόσο σε διάφορα σημεία της Ελληνικής επικράτειας, όσο και σε Αραβικές χώρες.

Στο πλαίσιο της εγκληματικής του δράσης έλαβε προκαταβολικά μεγάλα χρηματικά ποσά από παθόντες, χωρίς να παραδώσει τα συμφωνηθέντα κατασκευαστικά έργα, επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα. Ο διωκόμενος αποκόμισε συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον -1.000.000- ευρώ. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Ευλαμπία Ρέβη
Αστυνομικό Ρεπορτάζ

ΠΗΓΗ  ethnos.gr