Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνελήφθησαν 2 άτομα για διαρρήξεις οχημάτων σε Σέρρες και Καβάλα


Με όχημα που χρησιμοποιούσαν προσέκρουσαν σε όχημα των αστυνομικών για να αποφύγουν τη σύλληψη


Ενέχονται σε 18 διαρρήξεις οχημάτων με την αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 6.000 ευρώ

Επίσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού συνεργού τους

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, διαρρήξεις οχημάτων, που έγιναν το τελευταίο δίμηνο σε περιοχές των Σερρών και της Καβάλας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 2 ημεδαποί άνδρες και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού συνεργού τους, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα
, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι επιβαίνοντας σε οχήματα κινούνταν σε περιοχές των Σερρών και της Καβάλας, όπου διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές από σταθμευμένα οχήματα, κυρίως σε παραλιακές περιοχές και κοιμητήρια.

Μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι δύο από τους ημεδαπούς να επιβαίνουν σε όχημα προχθές (19 Νοεμβρίου 2022) το μεσημέρι, όπου νωρίτερα είχαν διαπράξει διάρρηξη οχήματος σε περιοχή της Καβάλας

Σε σήμα των αστυνομικών για διενέργεια ελέγχου, ανέπτυξαν ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησαν να διαφύγουν. Σε περιοχή της Θεσσαλονίκης προσέκρουσαν σε όχημα των αστυνομικών με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών και στη συνέχεια εγκατέλειψαν το όχημά τους προσπαθώντας να διαφύγουν, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν άμεσα και συνελήφθησαν.

Όπως διαπιστώθηκε, το χρονικό διάστημα από 18 Σεπτεμβρίου έως 19 Νοεμβρίου 2022, διέπραξαν συνολικά 18 διαρρήξεις οχημάτων σε περιοχές των Σερρών και της Καβάλας, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα. Η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 6.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Κατασχέθηκαν
δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών, καθώς και μικροποσότητα κάνναβης που βρέθηκε στην κατοχή του ενός συλληφθέντα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή.


bordernews.gr