Εξαρθρώθηκε 4μελής συμμορία αλλοδαπών που διέπραττε κλοπές πορτοφολιών στη Θήρα


Εξιχνιάστηκαν (24) περιπτώσεις


Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 650€

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας, συμμορία αλλοδαπών που διέπραττε κλοπές πορτοφολιών από ταξιδιώτες-τουρίστες την (7 Νοεμβρίου 2022) το απόγευμα συνελήφθησαν τα μέλη της.

Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς (δυο άνδρες και δύο γυναίκες) ηλικίας 19, 27, 39 και 44 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας (συμμορίας) και διάπραξη κλοπών.

Όπως διακριβώθηκε, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει συμμορία με συγκεκριμένη δομή, στην οποία ηγετική θέση κατείχε η 39χρονη και μετέβαιναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο νησί της Θήρας όπου με διακριτούς ρόλους προέβαιναν σε αφαίρεση πορτοφολιών, χρημάτων και τραπεζικών καρτών από πολίτες-ταξιδιώτες που συνωστίζονταν σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, έχοντας σκοπό την εξασφάλιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Ειδικότερα
, από τη μελέτη και ανάλυση της εγκληματικής τους συμπεριφοράς, της μεθοδολογίας και του τρόπου δράσης τους έχει διαπιστωθεί η εμπλοκή τους σε 24 περιπτώσεις αφαίρεσης πορτοφολιών το χρονικό διάστημα από 24 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2022, καθώς και την 6 Νοεμβρίου 2022.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.


bordernews.gr