Η γνωριμία του με την 14χρονη έγινε το καλοκαίρι του 2021 και ενώ η ανήλικη ήταν μαθήτρια της πρώτης Γυμνασίου


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει στις 5 Δεκεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ο 40χρονος πατέρας δύο παιδιών που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε ανήλικο και αρπαγή ανηλίκου.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Ιανουάριο και είχε προκαλέσει σοκ στο Πανελλήνιο. Ο 40χρονος είχε συλληφθεί τη στιγμή που έβγαινε από το ξενοδοχείο μαζί με την 14χρονη. Η γνωριμία τους έγινε το καλοκαίρι του 2021 και ενώ ήταν μαθήτρια της πρώτης Γυμνασίου. Η μητέρα της από την πρώτη στιγμή υποπτεύθηκε την ερωτική τους σχέση καθώς ανακάλυψε μια φωτογραφία στο κινητό της κόρης της. Πριν από ένα χρόνο τους βλέπει μαζί στο Μοναστηράκι και εκείνος της λέει ότι βλέπει την κόρη της σαν…παιδί του. Η αποκάλυψη για το τι συνέβαινε ήρθε στις 23 Ιανουαρίου 2022. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα: «Η μητέρα αντιλήφθηκε μέσω των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης που διατηρούσαν στο Instagram ο κατηγορούμενος και η κόρη της ότι οι δυο τους βρίσκονταν μαζί στο ξενοδοχείο… στην Ομόνοια όπου και διανυκτέρευσαν, εν αγνοία της, υποστηρίζοντας έτσι ο κατηγορούμενος την εκούσια διαφυγή της ανήλικης από την εξουσία της μητέρας της. Αμέσως κάλεσε τους αστυνομικούς οι οποίοι μετέβησαν στο ξενοδοχείο μαζί με την ίδια και εντόπισαν τον κατηγορούμενο και την ανήλικη να εξέρχονται του ξενοδοχείου περί ώρα 10:45 οπότε και προέβησαν σε σύλληψη». To κορίτσι εξετάζεται άμεσα από ιατροδικαστή και διαπιστώθηκε ότι φέρει κακώσεις που υποδηλώνουν άσκηση σεξουαλικής ή σωματικής βίας.

Τον πρόδωσαν οι κάμερες και τα μηνύματα

Οι αρχές εξέτασαν καρέ καρέ τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου .Ο κατηγορούμενος μαζί με την 14χρονη έφθασαν στις 01:46. Η μικρή φώναζε τον 40χρονο με παρατσούκλι και μέσα από τα μηνύματα αποκαλύφθηκε ότι είχε ερωτική επαφή με το κορίτσι . «Με έκανες να σε αγαπήσω και κάθε ημέρα με καταστρέφεις. Έπρεπε να είχα ακούσει τους υπόλοιπους και να σε είχα αφήσει από νωρίς», του έγραφε σε ένα από τα μηνύματα. Του έλεγε ότι είναι κακός άνθρωπος. Ο 40χρονος επιμένει ότι όλα αυτά είναι στη φαντασία της μικρής. Όμως ένας διάλογος του με υπάληλο του ξενοδοχείου δείχνει την πραγματικότητα 40χρονος: Είμασταν σπίτι και κοιμόμασταν 20 ώρες Υπάλληλος: Γιατί για ύπνο πήγατε σπίτι ; 40χρονος: Ε…κιόλας και μετά κοιμηθήκαμε ρε… Υπάλληλος: Ποια έχεις εσύ τώρα;Την ψηλή ε; την ψηλή; Πόσο μικρή είναι 17; Ο 40χρονος γελάει και δείχνει με τον χέρι του τον αριθμό 4… Υπάλληλος: Θα σε πάνε μέσα ρε 40χρονος: Για ποιο πράγμα; Υπάλληλος :Για αποπλάνηση.

Στο σκεπτικό τους οι δικαστές αναφέρουν:«Ο κατηγορούμενος γνώριζε το αξιόποινο των πράξεών του… Η ανήλικη δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις για τον λόγο που βρέθηκαν μαζί στο ξενοδοχείο. Ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι έκανε παρέα μαζί της επειδή την λυπόταν λόγω των κακών σχέσεων που είχε με τη μητέρα της και επειδή φορούσε τα ίδια ρούχα προφανώς δεν ανταποκρίνεται στην λογική. Ο κατηγορούμενος ενεργώνατας χειριστικά και εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας τέλεσε μαζί της ασελγείς πράξεις.

«Ήταν κυνικός»

Για τις αρχές ο κατηγορούμενος ήταν κυνικός και χαρακτηριστικά αναφέρεται: Το γεγονός ότι ο 40χρονος συνέχισε να έχει επαφές με την ανήλικη παρόλο που το απαγόρευσε η μητέρα της καταδεικνύει ότι η προσωπικότητά του χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο κυνισμό και έλλειψη ενσυναίσθησης καθώς και από αδυναμία να αντιληφθεί τη βαρύτητα και την απαξία των πράξεών του. Ο 40χρονος έχει κόρη στην ίδια ηλικία με την παθούσα αναφέρεται: «Η κόρη του κατηγορουμένου έχει σχεδόν την ίδια ηλικία με την παθούσα και επομένως εκείνος θα αναμενόταν με βάση τα διδάγματα της κοινής πείρας να είναι πιο ευαισθητοποιημένος απέναντι σε ένα κορίτσι αυτής της ηλικίας και να αποφεύγει ακόμη και τη φιλική σχέση μαζί του». Σύμφωνα με τους δικαστές ο 40χρονος αδιαφορούσε ακόμα και για τις εκκλήσεις της μητέρας να μην βλέπει το κορίτσι. Ο δικηγόρος της μητέρας της ανήλικης Γιώργος Κανιάρης δήλωσε στην εφημερίδα “Πατρίς”: «Είναι μία σοκαριστική υπόθεση που εκτυλίχθηκε στο κέντρο της Αθήνας με την αρπαγή του παιδιού που είναι μάλιστα κάτω των 14 ετών. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 40χρονος είναι βαριές και κακουργηματικές. Στο ακροατήριο θα αποδειχθεί η αλήθεια και τι πραγματικά έκανε αυτός ο άνθρωπος σε αυτό το παιδί. Υπάρχει μεγάλο τραύμα στην ψυχούλα του κοριτσιού με τη μητέρα να στέκεται βράχος δίπλα της για να ξεπεράσει το παιδί το σοκ. Το ότι έχει προφυλακιστεί και είναι στις φυλακές Τριπόλεως δείχνει ότι οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τις δικαστικές αρχές. Ο επίλογος θα γραφτεί στο δικαστήριο».

«Έτσι κάνεις και στα παιδιά σου; Τα βιάζεις;»

Μαζί με τον κατηγορούμενο και την 14χρονη στο δωμάτιο 303 ήταν ακόμα δύο άτομα που στη συνέχεια όπως αποδείχθηκε αποχώρησαν. Η μητέρα του παιδιού τη στιγμή της σύλληψης βλέπει τον κατηγορούμενο και του φωνάζει:«Έτσι κάνεις και στα παιδιά σου; Τα βιάζεις;» Ο κατηγορούμενος στην κατάθεσή του την ημέρα που τον εντόπισαν οι αστυνομικοί ισχυρίζεται ότι δεν είχε ερωτική σχέση με το παιδί.Σύμφωνα με τα όσα είπε αναφέρεται: «Αρχικά ο κατηγούμενος νόμιζε ότι ήταν είκοσι ετών αλλά από τη μητέρα της ενημερώθηκε ότι είναι δεκατεσσάρων. Η παθούσα του είχε εκμυστηρευθεί ότι είχε οικογενειακά προβλήματα, ότι έφευγε από το σπίτι της και ο κατηγορούμενος της έδινε ρούχα και φαγητό επειδή την συμπονούσε. Στις 23.01.2022 ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα συναντήθηκαν τυχαία στο Μοναστηράκι και επειδή δεν εκτελούνταν άλλα δρομολόγια του μετρό και έκανε πολύ κρύο αποφάσισε να κοιμηθεί σε ξενοδοχείο.Το κορίτσι δεν ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι του και τον παρακάλεσε να έρθει μαζί με μία φίλη της και τον φίλο της στο ξενοδοχείο και εκείνος δέχτηκε επειδή τους λυπήθηκε. Είδαν τηλεόραση και στις 05:00 έφυγαν οι άλλοι δύο και έμειναν μόνοι στο δωμάτιο. Ισχυρίζεται ότι η σε βάρος του κατηγορία είναι μεθοδευμένη από την μητέρα της ανήλικης επειδή δεν ενέκρινε την παρουσία του στη ζωή της κόρης του». Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι νόμιζε ότι το κορίτσι είναι… 16 ετών και ότι ενώ η μητέρα της του είπε την πραγματική της ηλικία εκείνος απάντησε στα μηνύματα που του έστελνε. Μάλιστα για να πείσει τις δικαστικές αρχές ισχυρίστηκε ότι ανησύχησε γιατί την έβλεπε συνέχεια με τα ίδια ρούχα. Υποστήριξε ότι πρώτη φορά πήγαιναν στο ξενοδοχείο και μόνο …φιλήθηκαν.


ΠΗΓΗ  www.skai.gr