Στη σύλληψη επτά ατόμων που φέρονται ως διακινητές των δεκάδων μεταναστών με αλιευτικό σκάφος νότια της Παλαιοχώρας Χανίων προχώρησαν οι λιμενικές αρχές, ενώ σήμερα πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.Σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό οι επτά συλληφθέντες είναι μεταξύ των 483 μεταναστών που επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος που είχε αποπλεύσει από τις ακτές της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία.

Οι μετανάστες είχαν καταβάλλει σε μέλη του κυκλώματος τα χρηματικά ποσά των 3.000 έως 4.000 δολαρίων κατά άτομο.

Οι συλληφθέντες είχαν τη διακυβέρνηση του αλιευτικού σκάφους, μήκους περίπου 25 μέτρων, κατά την διάρκεια της παράνομης μεταφοράς, κατέχοντας διακριτούς ρόλους ως προς τις διάφορες ενέργειες-εργασίες επάνω στο σκάφος, το οποίο λόγω των υπεράριθμων επιβαινόντων και της έλλειψης σωστικών μέσων, ήταν ακατάλληλο για πλεύση.

Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν τη Δευτέρα. ζήτησαν και πήραν σήμερα από τον ανακριτή Χανίων, ως διακινητές 476 μεταναστών που είχαν εντοπιστεί και διασωθεί μετά από μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού στις 22 Νοεμβρίου 2022, στη θαλάσσια περιοχή 18 ναυτικά μίλια νότια της Παλαιόχωρας.

Οι συλληφθέντες που οδηγήθηκαν το μεσημέρι ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διευκόλυνσης κατά συναυτουργία της εισόδου μεταναστών και της έκθεσης σε κίνδυνο.

Οι μετανάστες φιλοξενούνται προσωρινά στην Παλαιοχώρα Χανίων.ΠΗΓΗ    hellasjournal