Συνελήφθη ο 16χρονος οδηγός, αναζητείται ο συνοδηγός


Σε επεισοδιακή καταδίωξη μετατράπηκε η απόπειρα αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να ελέγξουν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που έκριναν «ύποπτο», τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (21/11) προς Τρίτη (22/11) στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Όλα άρχισαν στη συμβολή της λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Αγίου Αλεξάνδρου, όταν οι δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει έλεγχο. Αυτός όχι μόνο δεν υπάκουσε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει, με τους αστυνομικούς να ζητούν ενισχύσεις από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και να ξεκινούν καταδίωξη στους δρόμους του Παλαιού Φαλήρου.

Φτάνοντας στο ρέμα της Πικροδάφνης, ο οδηγός –πιθανότατα λόγω της έντασης και της ταχύτητας που είχε αναπτύξει για να ξεφύγει από τις αστυνομικές δυνάμεις- έχασε τον έλεγχο του οχήματος, αυτό καρφώθηκε σε προστατευτικά κιγκλιδώματα και ακινητοποιήθηκε. Ο οδηγός και ο συνοδηγός διέφυγαν πεζή από το σημείο και επιχείρησαν να «εξαφανιστούν» στα στενά, ωστόσο, στη συμβολή των οδών Μωραΐτη και Εθνάρχου Μακαρίου στο Παλαιό Φάληρο, εντοπίστηκε ο οδηγός του Ι.Χ. αυτοκίνητου και οδηγήθηκε στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 16χρονο, ενώ το όχημα είχε κλαπεί το βράδυ της Κυριακής (20/11) από την περιοχή της Βάρκιζας. Μάλιστα, ο ανήλικος είχε πάνω του κι ένα διακοσμητικό αντικείμενο που είχε αφαιρέσει από το κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο και αναγνώρισε η ιδιοκτήτρια. Όσον αφορά τον συνοδηγό, κατά πληροφορίες, είναι κι αυτός ανήλικος με τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. να συνεχίζονται για τον εντοπισμό του.

Τέλος, σε βάρος του 16χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για «Κλοπή», «Απείθεια» και παράβαση του Ν. «Περί Αποδεικτικής Ισχύος των Ταυτοτήτων», καθώς δεν είχε πάνω του δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.


ΠΗΓΗ  news.gr