Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Αχαΐα


Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης


Κατασχέθηκαν περισσότερα από (12) κιλά κάνναβης, (483) γραμμάρια κοκαΐνης, (43) γραμμάρια ηρωίνης και ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

Το παράνομο περιουσιακό όφελος από την διακίνηση των ναρκωτικών ανέρχεται περίπου στις (224.000) ευρώ

Εξαρθρώθηκε , μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται στην συστηματική διακίνηση ναρκωτικών στην Αχαΐα.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, οργάνωσαν και υλοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνέλαβαν, τέσσερις άνδρες (τρεις ημεδαπούς και έναν αλλοδαπό), μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα, αρχηγού της οργάνωσης, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διακίνησης ναρκωτικών.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, εντόπισαν τον αλλοδαπό συλληφθέντα τη στιγμή που προσέγγιζε δασική έκταση, σε επαρχιακή οδό σε περιοχή της Πάτρας, όπου τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διατηρούσαν χώρο αποθήκευσης και απόκρυψης των ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα).

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών (καβάτζα), οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν
  • (2.370) γραμμάρια κάνναβης ,
  • (203) γραμμάρια κοκαΐνης και
  • (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Σε έρευνες που ακολούθησαν σε τρεις ακόμα δασικούς χώρους, όπου η εγκληματική οργάνωση διατηρούσε χώρους αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών (καβάντζες),καθώς και στις οικίες των κατηγορούμενων, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής :
  • (9) κιλά και (916) γραμμάρια κάνναβης,
  • (270,4) γραμμάρια κοκαΐνης,
  • (43,6) γραμμάρια ηρωίνης,
  • (8) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας ,
  • (215) ευρώ,
  • (10) κινητά τηλέφωνα,
  • (2) αυτοκίνητα και (2) μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
Επιπλέον, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, εντόπισαν σε περιοχή της Κορινθίας εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε ο αρχηγός της οργάνωσης και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «Ρίκι», πραγματοποιήθηκε έρευνα στο όχημα, κατά την οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε κοκαΐνη, συνολικού βάρους (10,2) γραμμαρίων.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν αναπτύξει διακριτούς ρόλους και λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης προβαίνοντας σε συχνές αλλαγές οχημάτων και αλλαγές διευθύνσεων κατοικίας, δυσχεραίνοντας με αυτό τον τρόπο το έργο των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από την διακίνηση των ναρκωτικών ανέρχεται περίπου στις (224.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.


bordernews.gr