Αεροπλάνο από την Καζαμπλάνκα προς την Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας , προσγειώθηκε εκτάκτως στη Βαρκελώνη καθώς γυναίκα παραπλάνησε το πλήρωμα με κραυγές ετοιμόγεννης


Αεροπλάνο που εκτελούσε το δρομολόγιο Καζαμπλάνκα – Κωνσταντινούπολη με 228 επιβάτες προσγειώθηκε εκτάκτως τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο El Prat, στη Βαρκελώνη, καθώς έγκυος γυναίκα επιβάτης ισχυρίστηκε ότι “έσπασε νερά” και θα γεννούσε. Αποδείχρηκε μόλις πέντε μηνών έγκυος, αλλά ήδη, είχαν τραπεί σε φυγή 28 επιβάτες, που σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι Μαροκινοί παράτυποι μετανάστες.

Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τους 14 από αυτούς και αναζητά τους υπόλοιπους. Η έγκυος γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όταν όμως διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν αλήθεια ότι θα γεννούσε, συνελήφθη. Συνεχίζουν να αναζητούν τους υπόλοιπους μετανάστες.

Στις 4.30 τα ξημερώματα ενεργοποιήθηκε το αντίστοιχο ιατρικό πρωτόκολλο όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις και όπως είχαν προσχεδιάσει οι παράτυποι μετανάστες ετράπησαν σε φυγή. Πριν από ένα χρόνο είχε συμβεί αντίστοιχο περιστατικό στην Πάλμα.

Πέντε από τους 14 μετανάστες που συνελήφθησαν επέστρεψαν στο αεροπλάνο. Για τους υπόλοιπους οκτώ ξεκίνησε η διαδικασία επαναπατρισμού τους. Η έγκυος μεταφέρθηκε και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Sant Joan de Déu. Ωστόσο, η έγκυος γυναίκα παρότι πήρε εξιτίριο από το νοσοκομείο ,έχει συλληφθεί με το αδίκημα διατάραξης της δημόσιας τάξης και για ψευδή τοκετό.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή


ΠΗΓΗ  ertnews.gr