16-12-2022: Εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, -3- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, για τις οποίες συνελήφθη άμεσα 46χρονη αλλοδαπή στην πόλη της Φλώρινας


Για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμη ένα άτομο ως συνεργός της 46χρονης, ο οποίος παρουσίαζε ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά από τους παθόντες, με το πρόσχημα έκτακτης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού τους προσώπου

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, τρεις (3) περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, εκ των οποίων μία (1) τετελεσμένη και δύο (2) σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν σήμερα (16-12-2022) τις πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας.

Για τις υποθέσεις συνελήφθη την 16-12-2022 τις μεσημβρινές ώρες στην πόλη της Φλώρινας, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, από προαναφερόμενους αστυνομικούς, 46χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία, για το αδίκημα της απάτης, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη ενός συνεργού της.

Συγκεκριμένα, την 16-12-2022 τις πρωινές ώρες, άγνωστος άνδρας, τηλεφώνησε σε οικία 75χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Φλώρινας και προσποιούμενος ιατρό Νοσοκομείου, ανέφερε ψευδώς σε αυτόν ότι συγγενικό του πρόσωπο (κόρη) είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό συνεπεία τροχαίου ατυχήματος και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν χρηματικό ποσό.

Ακολούθως, ο 75χρονος παρέδωσε το χρηματικό ποσό των -9.700- ευρώ στην 46χρονη αλλοδαπή και στη συνέχεια αφού αντιλήφθηκε την σε βάρος του απάτη ενημέρωσε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία προαναφερόμενοι αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν την 46χρονη στην πόλη της Φλώρινας, ενώ στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -9.700- ευρώ, τα οποία και αποδόθηκαν στον 75χρονο, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, σήμερα το πρωί στην πόλη της Φλώρινας, τελέστηκαν από τον συνεργό της 46χρονης άλλες -2- απόπειρες εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, με πανομοιότυπο τρόπο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εξαπατήσει τα θύματά του, γιατί οι ίδιοι οι παθόντες, αντιλήφθηκαν την απόπειρα εξαπάτησης και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας εξετάζεται η συμμετοχή των ανωτέρω και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και ο εντοπισμός τυχόν άλλων παθόντων, ενώ η συλληφθείσα με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

bordernews.gr