Ανακοπή μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Λιβαδειάς, εν ώρα υπηρεσίας, υπέστη 40χρονος αστυνομικός.

Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο εγκαίρως και τον παρέλαβε.

Οι διασώστες πραγματοποίησαν δύο κύκλους καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, συμπεριλαμβανομένης και ηλεκτρικής απινίδωσης.

Στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό.

Με συντονισμένες προσπάθειες αναισθησιολόγου, καρδιολόγου, γιατρών του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, νοσηλευτικού προσωπικού συνεχίστηκαν οι προσπάθειες αναζωογόνησής του οι οποίες είχαν αίσιο αποτέλεσμα.

Ο 40χρονος αστυνομικός, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Την είδηση, έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook, ο Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς Κωνσταντίνος Πλιακοστάμος.

Διαβάστε την ανάρτηση του:

ΜΙΚΡΕΣ ΝΙΚΕΣ ΣΕ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
Σήμερα 07.12.22 / 09.45 στο νοσοκομείο Λιβαδειάς σώθηκε ένας νεότατος άνθρωπος, από βέβαιο θάνατο. Η επιτυχής αντιμετώπιση της επείγουσας κατάστασης που περιήλθε ο 40χρονος αστυνομικός, ξεκίνησε από το εκπαιδευμένο πλήρωμα του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον υπέβαλε σε δύο κύκλους καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης συμπεριελαμβανομένης και ηλεκτρικής απινίδωσης. 

Τα πρώτα συγχαρητήρια λοιπόν αξίζουν σίγουρα σε αυτούς τους ανθρώπους και δεν είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνουν το εντελώς αυτονόητο στα όρια του θαύματος χωρίς να τους το αναγνωρίζει κανείς.

Ο 40χρονος αστυνομικός που υπέστη ανακοπή μέσα στο αστυνομικό τμήμα Λιβαδειάς έφτασε ταχύτατα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου άπνοος και άσφυγμος. Με συντονισμένες προσπάθειες αναισθησιολόγου, καρδιολόγου, ιατρών ΤΕΠ και νοσηλευτικού προσωπικού συνεχίστηκαν οι προσπάθειες αναζωογόνησής του οι οποίες εστέφθησαν με επιτυχία. Ο ασθενής υποβλήθηκε σε αξονικές τομογραφίες εγκεφάλου, θώρακος, άνω και κάτω κοιλίας σε προσπάθεια ανεύρεσης του αιτίου της ανακοπής αλλά και πιθανής εγκεφαλικής βλάβης λόγω ανοξίας, γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν σαφή αιτία ανακοπής όπως και το ιστορικό του ασθενούς. Μετά την σταθεροποίησή του μεταφέρθηκε συνοδεία ιατρού με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και με τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι θα ανανήψει εκτός απροόπτου, πλήρως. Ήδη είχε αρχίσει πριν τη μεταφορά του να αντιδρά στα διάφορα ερεθίσματα δείγμα τού ότι ο εγκέφαλος του δεν είχε προλάβει να υποστεί μη αναστρέψιμη βλάβη.

Τέτοιες νίκες δίνουν φτερά στα πόδια μας, μάς δίνουν χρόνια ζωής και το μόνο που ευχόμαστε είναι να τις επαναλάβουμε όσο μπορούμε πιο συχνά. Μη στερείται προσωπικό από το νοσοκομείο Λιβαδειάς όταν αυτό μπορεί να λειτουργήσει και να ευεργετήσει, καλώς ή κακώς είμαστε πολύ πιο χρήσιμοι κι απαραίτητοι από τους πολιτικούς που δυστυχώς αποφασίζουν για εμάς. Μην μετακινείτε γιατρούς για μη σοβαρούς λόγους οι επιπτώσεις τέτοιων αποφάσεων είναι άμεσες και σοβαρές.

Για καιρό φέρνουμε στο δημοτικό συμβούλιο το πρόβλημα της στελέχωσής του, στην τελευταία δημοτική συνεδρίαση πετύχαμε ομόφωνη επιτέλους στήριξη η οποία ελπίζουμε να μεταφραστεί σε έργα και να γίνει ουσιαστική. Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε:
Οριστική παύση της μετακίνησης νεφρολόγων, παιδιάτρων και οποιουδήποτε άλλου γιατρού από το νοσοκομείο Λιβαδειάς. 

Εξασφάλιση της βασικής τουλάχιστον στελέχωσης σε ειδικότητες ώστε να μπορούμε να χειρουργούμε επείγοντα περιστατικά όλες τις ημέρες του μήνα. Πρώτοι εμείς δεν θέλουμε να διακομίζουμε τα περιστατικά για να χειρουργηθούν αλλού και να ταλαιπωρείται ο ασθενής και το περιβάλλον του. Ο ακτινολόγος γίνεται το πιο σοβαρό πρόβλημα για μας και πρέπει να επιλυθεί άμεσα. Υπάρχουν μόλις δύο κι ένας βρίσκεται ήδη σε παράταση λόγω επικείμενης συνταξιοδότησης. Η ίδρυση τμήματος χημειοθεραπείας με την προσθήκη του απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού θα ανακουφίσει ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες που δεν μπορούν να μετακινηθούν στην Αθήνα για χημειοθεραπείες. Κάποτε πρέπει να γίνει κι αυτό.

Ο πολίτης της περιοχής μας αδικείται κατάφωρα χρόνια τώρα γιατί η υγεία του δεν μπορεί να προστατευθεί με το υπάρχον καθεστώς ανάπτυξης των υγειονομικών δομών. Το νοσοκομείο Λιβαδειάς οφείλει και πρέπει να έχει εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό γιατί είμαστε μακριά από άλλα κοντινά τριτοβάθμια νοσοκομεία Χαλκίδας -Λαμίας. Η κρίσιμη πρώτη ώρα όπως αυτή προβλέπεται και επιστημονικά και είναι αυτή που καθορίζει καταλυτικά την έκβαση της υγείας του ασθενούς όταν αυτός βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη δεν ισχύει σε ασθενείς της περιοχής μας λόγω απόστασης.

Εν μέσω πολιτικών αφηγημάτων για δήθεν εκχώρηση της δημόσιας υγείας στον ιδιωτικό τομέα, κλείνουμε τα αυτιά μας. Η υγεία του πολίτη ΜΟΝΟ από το ΕΣΥ μπορεί να διασφαλιστεί πολύ περισσότερο όταν αυτή απειλείται άμεσα. Στους νεαρότερους πολίτες που το ενδεχόμενο βλάβης της υγείας τους διαφαίνεται ιδιαιτέρως μακρινό, και είναι αυτοί που κυρίως συκοφαντούν και καθυβρίζουν, μόνο μία προτροπή ταιριάζει, αγωνιστείτε και στηρίξτε το για τους δικούς σας τουλάχιστον ανθρώπους.

Πηγή tvstar.gr