Εξιχνιάσθηκαν πέντε περιπτώσεις απάτης μέσω υπολογιστή κα πλαστογραφίας σε Ηράκλειο Κρήτης και περιοχές της Αττικής


Συνελήφθησαν 8 άτομα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 7 ακόμα


Εξιχνιάσθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου πέντε περιπτώσεις απατών μέσω υπολογιστή κα πλαστογραφίας που είχε τελέσει εγκληματική ομάδα σε Ηράκλειο Κρήτης και στην περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών και ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης της ανωτέρω Υπηρεσίας προέκυψε ότι τουλάχιστον 15 άτομα από το χρονικό διάστημα 24/03/2020 έως και την 14/4/2022 συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα πραγματοποιώντας μεταφορές χρηματικών ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς πέντε ημεδαπών σε λογαριασμούς μελών της εγκληματικής ομάδας αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των (124.430) ευρώ.

Οι δράστες πλαστογραφούσαν υπεύθυνες δηλώσεις με τα στοιχεία των παθόντων και εξουσιοδοτούσαν με αυτές μέλη της εγκληματικής ομάδας να προβούν στην αλλαγή των καρτών σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας (sim).

Στη συνέχεια μετέβαιναν σε υποκαταστήματα εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στο Ηράκλειο και στην Αθήνα από όπου παραλάμβαναν νέες κάρτες sim (αντικατάστασης) τις οποίες ενεργοποιούσαν άμεσα και με αυτό τον τρόπο αποκτούσαν πρόσβαση στην ηλεκτρονική διαδικτυακή διαχείριση (e-banking) των τραπεζικών λογαριασμών των παθόντων και πραγματοποιούσαν τις μεταφορές των χρηματικών ποσών.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στην αρμόδια Ανακρίτρια Ηρακλείου.


bordernews.gr