Ειδήσεις έδωσε στην ομιλία του στην Τρίπολη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς ανακοίνωσε έκτακτο επίδομα σε αστυνομικούς και στο λιμενικό σώμα.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε έκτακτο επίδομα 600 ευρώ για τους ένστολους της Αστυνομίας και του Λιμενικού σώματος για τον μήνα Δεκέμβριο.

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι διατηρείται το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις για έναν ακόμη χρόνο.

«Εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ ανά υπάλληλο στους ένστολους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού»

«Ήταν υποχρέωσή μας να αυξήσουμε τις αποδοχές των γιατρών. Όλες οι αυξήσεις θα είναι αναδρομικές και από τον Ιανουάριο θα υπάρξει νέα προσαύξηση των επιδομάτων.

Δώσαμε τη δυνατότητα οι γιατροί πλήρους απασχόλησης να μπορούν να λειτουργούν και ως ιδιώτες. Τιμώ τους γιατρούς του ΕΣΥ, ειδικά αυτούς που ανθίστανται στον πειρασμό να μετακινηθούν στον ιδιωτικό τομέα. Χωρίς τέτοια απόφαση θα χάναμε γιατρούς στο ΕΣΥ.», είπε αρχικά ο Πρωθυπουργός.

Ενώ συνέχισε λέγοντας, «όπως διαπιστώνετε έδειξα μια φωτογραφία της βασικής μας διαφοράς στο πολιτικό σκηνικό. Άλλοι μόνο φωνασκούν και άλλοι σχεδιάζουν και δρουν. Να ανακοινώσω δυο κεντρικές αποφάσεις. Πρώτον, με βάση μεγάλες δυσκολίες της αγοράς διατηρείται για ένα χρόνο ακόμα το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις.

Δεύτερον, με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους εν στόλους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού. Όλο το προσωπικό θα λάβει το Δεκέμβριο και 600 ευρώ ανά υπάλληλο.»