Οι αστυνομικές αρχές σε Πολωνία, Εσθονία, Γερμανία, Λιθουανία και Λετονία, υπό τον συντονισμό της Europol, προχώρησαν στην σύλληψη πολλών μελών κυκλώματος λαθρεμπορίας ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία για να μεταφέρουν παράνομα μετανάστες στην Ευρώπη.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα η πολωνική αστυνομία ενίσχυσε εκ νέου τις δυνάμεις της στα σύνορα με τη Λευκορωσία για να αποτρέψει μαζικές παράνομες εισόδους. 

Η εκπρόσωπός της Αννα Μιχάλσκα γνωστοποίησε: «Η συνοριοφυλακή έχει ήδη συλλάβει 39 άτομα φέτος. Αυτοί είναι οι οργανωτές και άλλα άτομα που δρουν σε διάφορα επίπεδα της ιεραρχίας αυτής της εγκληματικής οργάνωσης. Αυτοί οι άνθρωποι δεν γνώριζαν απαραίτητα ο ένας τον άλλον, δεν ήξεραν ποιος λειτουργούσουσε και σε ποιο επίπεδο».Το δίκτυο χρησιμοποίησε την Τουρκία ως αρχή του ταξιδιού για τους μετανάστες. Από εκεί αντί να στέλνονται στην ΕΕ μέσω Ελλάδας ή Βουλγαρίας, όπως γίνεται συνήθως, οι μετανάστες μεταφέρονταν με αεροπλάνο στη Μόσχα και στη συνέχεια από τη ρωσική πρωτεύουσα στη Λευκορωσία. Μέσω αυτής διέσχιζαν τα σύνορα με την Πολωνία και αφού πατούσαν σε έδαφος της ΕΕ, το δίκτυο χρησιμοποιούσε διάφορους τρόπους για να τους μεταφέρει στη Γερμανία, που ήταν και ο τελικός τους προορισμός.

ΠΗΓΗ   gr.euronews.com