Μήνυμα να σεβαστούν όλοι χωρίς εξαίρεση τις αποφάσεις της δικαιοσύνης έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή τα επεισόδια που δημιουργούνται σε καταυλισμούς Ρομά τις τελευταίες ημέρες


Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά είπε ότι ο τραυματισμός του 16χρονου Ρομά από το όπλο του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔIΑΣ ήταν ένα «θλιβερό και βαρύτατο περιστατικό», με το οποίος ασχολείται η Δικαιοσύνη και τα πειθαρχικά όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Το λέω κατηγορηματικά: οφείλουμε οι πάντες να σεβαστούμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, αυτό αφορά όλους, ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς δεύτερη συζήτηση.

Δεν γίνονται αποδεκτές οποιεσδήποτε πράξεις αντεκδίκησης» είπε και πρόσθεσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. κάνει επιχειρήσεις τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να βρεθούν παραβατικά άτομα σε καταυλισμούς.


«Να σεβαστούν όλοι τις αποφάσεις της δικαιοσύνης» τόνισε με έμφαση.

Για το θέμα των παρακολουθήσεων ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν γιατί δεν έχουν τίποτα θετικό να πουν για τα πραγματικά προβλήματα, για τις παγκόσμιες δοκιμασίες, που αντιμετωπίζουμε.

Εξάλλου, πρόσθεσε, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει παραδεχτεί ότι ως κυβέρνηση έκανε παρακολουθήσεις, ο κ. Τσίπρας παρακολουθούσε τον υπουργό του, τον κ. Πιτσιόρλα, να μας πει για ποιον λόγο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε ότι η διαφορά είναι ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπαν ότι ήταν λάθος η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. «Πήγαμε και κάναμε μια θετική υπέρβαση, απαγορεύσμαε την κατοχή και την χρήση του παρόνομου λογισμιμκού» συμπλήρωσε.

«Γιατί δεν το υποστηρίζουν αυτό όλοι; Καθαρές κουβέντες» είπε ακόμη και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει απαντήσεις γιατί «έβγαλαν από ποινικό κώδικα ότι είναι παράνομη η παρακολούθηση. Οφείλουν και απάντηση για αυτό».


ΠΗΓΗ   thestival.gr