Είχε συλληφθεί για διευκόλυνση μεταφοράς λαθρομεταναστών κατά συρροή και πλαστογραφία, είχε αφεθεί με περιοριστικούς όρους και συνελήφθη εν νέου καθώς συνέχισε την παράνομη δραστηριότητα

Πλήρωμα της ΔΙΑΣ Αθηνών (17/12-18.00) προχώρησε σε σύλληψη διακίνηση λαθρομετανάστων στον Άγιο Παντελεήμονα.

Πληροφορίες που είχαν περιέλθει σε γνώση των Αστυνομικών Αρχών, ανέφεραν τη δραστηροποίηση στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, 40χρονου Ιρακινού λαθρομετανάστη ο οποίος, λάμβανε μεγάλα χρηματικά ποσά από λαθρομετανάστες για να τούς χορηγήσει πλαστά έγγραφα και να τους διακινήσει παράνομα στην Ευρώπη.

Τα πληρώματα της ΔΙΑΣ Αθηνών σε υπηρεσία το απόγευμα του Σαββάτου (17/12) εντόπισαν δύο αλλοδαπούς σε παράνομη – όπως εξακριβώθηκε- συναλλαγή επί της οδού Αχαρνών 53, στο κέντρο της Αθήνας. Στην παρουσία των Αστυνομικών οι δύο λαθρομετανάστες επιχείρησαν διαφυγή με κίνηση σε διαφορετικές κατευθύνσεις και σε πεζή καταδίωξη συνελήφθησαν.

Κατά την εξακρίβωση στοιχείων τους προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί συλληφθέντες διαβιούν παράνομα στη χώρα ως λαθρομετανάστες, προερχόμενοι- κατά δηλωσή τους – από Συρία και Ιράκ. Στον -κατά δηλωσή του- Σύρο λαθρομετανάστη κατασχέθηκε καθώς εντοπίστηκε στην κατοχή του πλαστό ταυτότητα βελγικων Αρχών με την φωτογραφία του. Κατά την εξέτασή τους, ανέφερε ότι πλήρωσε €2000 στο 40χρονο Ιρακινό δουλέμπορο , ώστε να του καταρτίσει το πλαστό έγγραφο και να τον ταξιδέψει στις Βρυξέλες.

Σε έλεγχο στον 40χρονο Ιρακινό λαθρομετανάστη κατασχέθηκαν σε μετρητά €4000 και επιπλέον μία πλαστή ταυτότητα Ολλανδικών Αρχών με φωτογραφία αλλοδαπού άνδρα (α.λ.σ.) Όπως διαπίστωθηκε ο λαθρομετανάστης από το Ιράκ είχε συλληφθεί πρόσφατα από μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αεροδρομίου”Ελ.Βενιζελος” για διευκόλυνση μεταφοράς λαθρομετανάστων κατά συρροή και πλαστογραφια και είχε αφεθεί με περιοριστικους όρους.

Οι δυο λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αγίου Παντελεήμονα. Με την ποινική δικογραφία παραπέμπονται στον Εισαγγελέα.

Πηγή nantiareport.gr