Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι παρενέβη σήμερα στην βουλή της Ρώμης, με αναφορά στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της 15ης Δεκεμβρίου.

«Πρέπει να αναρωτηθούμε αν χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη στην Ιταλία ή περισσότερη Ιταλία στην Ευρώπη. Βλέποντας τόσους συμπατριώτες μας που διαπρέπουν σε όλο τον κόσμο, αξίζει τον κόπο να πούμε ότι χρειάζεται περισσότερη Ιταλία στην Ευρώπη», υπογράμμισε κατά την ομιλία της.

«Σε ό,τι αφορά την ενέργεια, το διακύβευμα για την Ευρώπη είναι τεράστιο. Πρέπει να προστατέψει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της», πρόσθεσε η Μελόνι. «Είναι βέβαιο ότι το να προχωράμε χωρισμένοι, θεωρώντας ότι ο ισχυρότερος μπορεί να σωθεί εις βάρος των άλλων, όχι μόνον αποτελεί αυταπάτη, αλλά θα άφηνε να διαφανεί μια ιδέα της Ευρώπης διαφορετική από εκείνη που προβλήθηκε τα τελευταία χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με το μεταναστευτικό, η επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης δήλωσε ότι η χώρα της θέλει να προωθήσει ένα σχέδιο ουσιαστικής αρωγής της Αφρικής και ότι η Ιταλία, φέτος, σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων, οι οποίες ξεπέρασαν τις 94.000. «Θεωρώ ότι το να συνεχίζουν να πλουτίζουν κάποιοι κυνικοί δουλέμποροι της τρίτης χιλιετίας, δεν έχει καμία σχέση με την αλληλεγγύη. Πρέπει να σταματήσουμε τις αναχωρήσεις και χρειάζεται επίσης μια ευρωπαϊκή διαχείριση των επαναπατρισμών», είπε η Τζόρτζια Μελόνι.

Πηγή cnn.gr