Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος εννέα (9) συνολικά ατόμων.

Συγκεκριμένα,

αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος: 
  • τριών ημεδαπών ηλικίας 31, 23 και 26 ετών και ενός αλλοδαπού, οι οποίοι τον Σεπτέμβριο του 2021, με το πρόσχημα αγοράς μηχανήματος, που είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα το θύμα, κατάφεραν να του αποσπάσουν τα στοιχεία της τραπεζικής του κάρτας και τους κωδικούς πρόσβασης με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσουν τρία εμβάσματα ύψους (8.950) ευρώ.
  • 31χρονου ημεδαπού, ο οποίος τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, δρώντας με όμοιο τρόπο με τους ως άνω δράστες κατάφερε να πραγματοποιήσει δύο εμβάσματα από τον τραπεζικό λογαριασμό του παθόντα ύψους (43.800) ευρώ.
  • αλλοδαπού, ο οποίος τον Μάιο του 2022 με email που απέστειλε σε ημεδαπή, που προσομοίαζε με το ηλεκτρονικό περιβάλλον τραπεζικού καταστήματος, προτρέποντας την να εισήλθε σε υπερσύνδεσμο (link) που παρέπεμπε σε ιστοσελίδα κλώνο τραπεζικού καταστήματος, κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (370) ευρώ.
  • 31χρονου ημεδαπού, ο οποίος τέλη Ιουλίου του 2022, δρώντας με παρόμοιο τρόπο με τον ως άνω δράστη κατάφερε να αποσπάσει από ημεδαπό το χρηματικό ποσό των (7.100) ευρώ.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 32χρονου αλλοδαπού για κλοπή αυτοκινήτου, το οποίο βρέθηκε εγκαταλειμμένο στην περιοχή των Ν. Επιβατών και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του και σε βάρος 25χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Μάρτιο του 2022 εισήλθε σε διαμέρισμα 4ου ορόφου και αφαίρεσε χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής αξίας (4.000) ευρώ.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Πηγή astynomia.gr