Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε εκτενής ενημέρωση επί των εξοπλιστικών και αξιολογήθηκαν όλες οι προτάσεις.

Έγινε επίσης ενημέρωση για το μεταναστευτικό και για την πορεία κατασκευής του φράχτη στον Έβρο από τον υπουργό προστασίας του πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη.

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν ζητήματα ενίσχυσης του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και το Αιγαίο», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν και η προμήθεια νέων κορβετών για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού. Επί της ουσίας αυτό που περιμένουμε να μάθουμε είναι εάν θα αγοράσουμε ιταλικές κορβέτες της Fincantieri ή γαλλικές της Naval Group.

Η χώρα μας ενδιαφέρεται για 3+1 κορβέτες και θα πρέπει να τονιστεί ότι στα γαλλικά ναυπηγεία της Naval Group κατασκευάζονται ήδη οι φρεγάτες Belh@rra που έχουμε παραγγείλει και οι οποίες έχουν πλήρη συνδεσιμότητα και ηλεκτρονική επικοινωνία με τα επίσης γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale.

Πηγή evros24.gr