Χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης για την αγορά, καθαρισμό και αποκατάσταση των εκτάσεων που χρησιμοποιήθηκαν για τη φιλοξενία των μεταναστών


Δημοσιεύθηκαν στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης οι αποφάσεις που αφορούν στην απευθείας εκποίηση των ακινήτων στα οποία λειτουργούσαν τα πρώην Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου (ΦΕΚ Β 6533 / 20-12-20220) και της Μυτιλήνης (ΦΕΚ Β 6532 / 20-12-2022), και τα οποία ανήκαν ιδιοκτησιακά στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας.

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου συντόνισε την εν λόγω διαδικασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και παράλληλα παρείχε την απαιτούμενη χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης για την αγορά, τον καθαρισμό και την αποκατάσταση των εκτάσεων που χρησιμοποιήθηκαν για τη φιλοξενία των μεταναστών.

Συγκεκριμένα, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ποσού 550.000€ στον δήμο Μυτιλήνης για το πρώην στρατόπεδο «Υπλγού (ΠΖ) Παραδέλλη Ελευθερίου», συνολικής έκτασης 54.854,20 τ.μ. και αντίστοιχη χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ προς τον δήμο Ανατολικής Σάμου για το ακίνητο του πρώην «Π.Β. Βαθέος Σάμου», συνολικής έκτασης 19.998,00 τ.μ..

Με την υπογραφή των τελικών συμβολαίων από τους δικαιούχους δήμους και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, που αναμένεται να λάβει χώρα στις αρχές του 2023, θα ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία μεταβίβασης των εκτάσεων αυτών στις τοπικές κοινωνίες, που επιβαρύνθηκαν από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές την προηγούμενη περίοδο, εκπληρώνοντας, σύμφωνα με το υπουργείο, αντίστοιχη δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΠΗΓΗ   naftemporiki.gr