Αν και μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές το τελευταίο διάστημα…
Χρ. Γιαλαμάς: Περιμένουμε την αναβάθμιση του συστήματος επιτήρησης και περισσότερο υλικοτεχνικό εξοπλισμό


Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς, να περνούμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, κοντά στις οικογένειες και στους φίλους μας, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που η υπηρεσία τους προστάζει να βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα στην «πρώτη γραμμή».

Ο λόγος για τους Συνοριοφύλακες του Έβρου, που παραμένουν σε επαγρύπνηση, αν και οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί κατά πολύ το τελευταίο διάστημα, «γιορτάζοντας» αυτές τις ημέρες, με τις δεύτερες οικογένειές τους, όπως εξηγεί μιλώντας στην «Θ» ο πρόεδρός τους κ. Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

«ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ»

Αναλυτικότερα, ο κ. Γιαλαμάς, επισήμανε στην «Θ» ότι «πέρα από το πάρα πολύ δύσκολο Καλοκαίρι που διανύσαμε, ένα από τα χειρότερα και από τα πιο δύσκολα Καλοκαίρια των υπηρεσιών μας, τα τελευταία χρόνια, το τελευταίο διάστημα (και συγκεκριμένα τον τελευταίο ενάμιση μήνα) οι ροές έχουν μειωθεί πάρα πολύ και στον Έβρο. Βέβαια, πάντα τέτοιο καιρό, οι ροές ήταν μειωμένες και μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί όλη αυτή η κατάσταση και αν συνεχίσει να υπάρχει αυτή η μείωση. Αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες, θεωρώ ότι δεν έχει κάνει ακόμη Χειμώνα στην περιοχή μας. Η στάθμη του Ποταμού Έβρου, είναι χαμηλή σε πάρα πολλά σημεία κατά μήκος του. Όμως πάντα, αυτήν την χρονική περίοδο, οι ροές στον Έβρο ήταν μειωμένες. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί».«ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΕΜΕΙΣ – ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ»

«Εμείς, στις υπηρεσίες μας δεν έχουμε ούτε Χριστούγεννα, ούτε Πρωτοχρονιά. Δεν υπάρχουν γιορτές για εμάς. Είμαστε 24 ώρες το 24ωρο στην «πρώτη γραμμή» και θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί. Είμαστε πάντα ετοιμοπόλεμοι, για να μπορέσουμε να κάνουμε την δουλειά μας, έτσι όπως πρέπει. Από την δική μας πλευρά, ζητούμε μόνον να βελτιωθεί η καθημερινότητά μας, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε ακόμη καλύτερα» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα ότι «για εμάς, κυρίως τους παλιότερους, πλέον οι συνάδελφοί μας αποτελούν δεύτερη οικογένεια. Περνούμε – στην υπηρεσία μας – μαζί τους τις γιορτές. Πλέον και τα νέα παιδιά συνηθίζουν να περνούν έτσι τις γιορτές στην υπηρεσία».«ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ – ΠΑΝΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΛΟ»

Σε ερώτηση της «Θ» αναφορικά με το αν τα αιτήματα των συνοριοφυλάκων έχουν υλοποιηθεί, ο κ. Γιαλαμάς, απαντά:

«Περιμένουμε την αναβάθμιση του συστήματος επιτήρησης, που είναι πολύ σημαντική για εμάς. Πάντα, θέλουμε επίσης κάτι παραπάνω στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και στον στόλο των οχημάτων, που θα καλυτερεύσει την καθημερινότητά μας. Και βέβαια, έχουν έρθει αυτήν την στιγμή και οι 250 νέοι συνάδελφοι. Έχουν ξεκινήσει την πρακτική τους και εκεί πρέπει να δώσουμε έναν τεράστιο αγώνα για αυτούς. Για εμάς, είναι τεράστιο «αγκάθι» να έχουμε συναδέλφους ορισμένου χρόνου, δηλαδή συμβασιούχους συνοριοφύλακες, όχι μόνον στην περιοχή μας, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας όπως στα νησιά και στα ΠΡΟΚΕΚΑ όπου υπάρχουν. Πρέπει να δώσουμε έναν τεράστιο αγώνα για να εξασφαλίσουμε τον επαγγελματικό βίο αυτών των παιδιών και να μην υπάρχει αυτό το «μπάλωμα» στις υπηρεσίες μας. Είναι παιδιά που έχουν επενδύσει στον τόπο, έχουν επενδύσει στην τοπική κοινωνία και είναι πάρα πολύ σημαντικό να παραμένουν τα νέα παιδιά σε μια περιοχή όπως ο Έβρος, όπου ο πληθυσμός είναι πολύ γερασμένος».

ΠΗΓΗ   thraki.com.gr