Συνελήφθη αμέσως ημεδαπός, ο οποίος πυροβόλησε κατά του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου Ευβοίας, με τη χρήση κυνηγετικού όπλου

Κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο, κυνηγετικά φυσίγγια και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο


Συνελήφθη αμέσως ημεδαπός, χθες (18-12-2022) απογευματινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα ο ανωτέρω, προχθές αργά το βράδυ, κινούμενος πεζός, προσέγγισε το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου και κάνοντας χρήση κυνηγετικού όπλου που έφερε μαζί του, πυροβόλησε μια φορά προς αυτό, με αποτέλεσμα τη θραύση του υαλοπίνακα προσόψεώς του, ενώ ακολούθως τράπηκε πεζός σε φυγή.

Άμεσα στο σημείο και την ευρύτερη περιοχή, κινητοποιήθηκαν ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ενήργησαν εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Ο χώρος εξερευνήθηκε διεξοδικά από Αστυνομικούς του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, ενώ περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν ένας κάλυκας κυνηγετικού όπλου cal 12 και ένας συγκεντρωτήρας αυτού.

Για την ταυτοποίηση του συλληφθέντα, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν κατά την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία.

Από τους Αστυνομικούς κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, 6 κυνηγετικά φυσίγγια, καθώς και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο, όπως προέκυψε, ο συλληφθείς χρησιμοποίησε για την μετάβαση και διαφυγή του.


Σημειώνεται ότι κατά την χρονική στιγμή του πυροβολισμού, δεν υπήρχαν πολίτες εντός του Αστυνομικού Τμήματος και δεν τραυματίστηκε κανένας Αστυνομικός.

Την προανάκριση, για τα αίτια του περιστατικού, ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.


bordernews.gr