Οι ισπανικές αρχές αναζητούν ένα άτομο το οποίο χρησιμοποίησε ένα αλεξίπτωτο πλαγιάς για να διασχίσει έναν συνοριακό φράχτη από το Μαρόκο στον ισπανικό θύλακα της Μελίγια.

Πλάνα που περιήλθαν στην κατοχή της εφημερίδας El Faro δείχνουν ένα άτομο να προσγειώνεται εντός της ισπανικής επικράτειας και στη συνέχεια να φεύγει τρέχοντας, με αποτέλεσμα οι αξιωματούχοι να υποπτεύονται ότι το άτομο προσπαθούσε να φτάσει στην Ευρώπη και βρήκε αυτόν τον ευρηματικό τρόπο για να προσπεράσει τον φράχτη.

Δύο πολίτες ανέφεραν ότι είδαν το αλεξίπτωτο πλαγιάς το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με τον Έντερ Μπαραντιαράν, εκπρόσωπο Τύπου της ισπανικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας στη Μελίγια, ένα από τα δύο ισπανικά εδάφη στη βόρεια Αφρική.

Η ταυτότητα και η εθνικότητα του ατόμου παραμένουν άγνωστες, αλλά εικόνες του αλεξίπτωτου πλαγιάς κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη.


Δείτε το βίντεο της εντυπωσιακής «πτήσης» στην Ισπανία :
Η Μελίγια έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας το καλοκαίρι μετά τον θάνατο 23 ανθρώπων εκεί τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας εκατοντάδων μεταναστών και προσφύγων να διασχίσουν τα σύνορα. Η μαροκινή αστυνομία εξαπέλυσε δακρυγόνα και χτύπησε τους άνδρες με γκλομπ, ακόμη και όταν κάποιοι ήταν στο έδαφος. Οι ισπανικές αρχές έχουν επίσης κατηγορηθεί ότι έσπρωξαν παράνομα ορισμένους ανθρώπους πίσω στο Μαρόκο, παραβιάζοντας το φαιρόμενο δικαίωμά τους να ζητήσουν άσυλο, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Guardian.

Αρκετές έρευνες των μέσων ενημέρωσης με βάση βίντεο και φωτογραφίες από το περιστατικό του Ιουνίου διαπίστωσαν ότι ορισμένοι από τους θανάτους μπορεί να έχουν λάβει χώρα σε ισπανικό έδαφος, κάτι που ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας έχει επανειλημμένα αρνηθεί.

Από τους περισσότερους από 29.000 ανθρώπους που πέρασαν στην Ισπανία από ξηρά ή θάλασσα χωρίς άδεια μέχρι στιγμής φέτος, οι 1.300 το έκαναν μέσω της Μελίγια, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας.

ΠΗΓΗ   iefimerida.gr