Κλειστό από σήμερα και μέχρι νεοτέρας θα παραμείνει εθνικό πάρκο Dry Tortugas στη Φλόριντα, λόγω του αυξημένου αριθμού μεταναστών που φτάνουν στην περιοχή από την Κούβα.

Αριθμός ρεκόρ κατοίκων της Κούβας, που είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη οικονομική της κρίση από τη δεκαετία του 1990, κατέφυγαν στις ΗΠΑ το 2022, αν και οι περισσότεροι φτάνουν στη χώρα δια της χερσαίας οδού, μέσω του Μεξικού.
Πολλοί συλλαμβάνονται από το αμερικανικό λιμενικό ή από τις αρχές μόλις αποβιβαστούν στη στεριά.ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Χιλιάδες μετανάστες φτάνουν με βάρκα προς τη Φλόριντα, όπου πολλοί συλλαμβάνονται από το αμερικανικό λιμενικό ή από τις αρχές μόλις αποβιβαστούν στη στεριά.
Πολλοί συλλαμβάνονται από το αμερικανικό λιμενικό ή από τις αρχές μόλις αποβιβαστούν στη στεριά.ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

«Το πάρκο θα κλείσει προσωρινά για το κοινό για όσο διάστημα οι δυνάμεις ασφαλείας και το ιατρικό προσωπικό εξετάζουν, παρέχουν περίθαλψη και συντονίζουν τη μεταφορά προς την Κι Ουέστ των περίπου 300 μεταναστών που έφτασαν στο πάρκο αυτές τις δύο τελευταίες ημέρες», ανακοίνωσε την Κυριακή η αμερικανική υπηρεσία εθνικών πάρκων.

«Όπως και αλλού στα Φλόριντα Κις, το πάρκο πρόσφατα γνώρισε αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που φτάνουν με πλοιάρια από την Κούβα και αποβιβάζονται στα νησιά του εθνικού πάρκου Dry Tortugas», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Πηγή cnn.gr