Συνελήφθη μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και επακόλουθης προώθησης τους σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες


Εντοπίστηκε «άτυπος ξενώνας» απόκρυψης μεταναστών


Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 11-1-2023, στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, 40χρονος αλλοδαπός μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση διαμονής αλλοδαπών που στερούνται νόμιμων εγγράφων, κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και πλαστογραφία.

Έπειτα από αξιοποίηση και ανταλλαγή πληροφοριών με τις αρχές ευρωπαϊκής χώρας μέσω του διαύλου της Europol της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης στην περιοχή της Αθήνας, όπου εντοπίστηκε «άτυπος ξενώνας» απόκρυψης μεταναστών και συνελήφθη ο 40χρονος αλλοδαπός.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα το εγκληματικό κύκλωμα διακινούσε μετανάστες από την Τουρκία στη Ρόδο και έπειτα στην Αθήνα. Στη συνέχεια, οι παράτυποι μετανάστες αποκρύπτονταν στον άτυπο «ξενώνα» που διατηρούσε ο 40χρονος μέχρι τη διοργάνωση της προώθησής σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξυπηρετώντας την εγκληματική δραστηριότητα του κυκλώματος.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκαν εντός του οικήματος και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την είσοδό και παραμονή τους στη χώρα.

Κατασχέθηκαν δύο διαβατήρια τρίτων προσώπων και πλαστή άδεια διαμονής.

Η συγκεκριμένη υπόθεση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) και στο πλαίσιο δράσης 2.2 του προγράμματος EMPACT για την καταπολέμηση της παράνομης προώθησης μεταναστών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


bordernews.gr