Συνεχείς ελέγχους πραγματοποιούν καθημερινά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.


Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν δύο (2) άτομα για ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα:

  •  Μεσημβρινές ώρες χθες (04-03-2022), στην Εγνατία Οδό (ύψος κόμβου Κερδυλλίων), Ι.Χ. Φορτηγό που οδηγούσε 42χρονος ημεδαπός, δε συμμορφώθηκε σε σήματα των αστυνομικών για τη διενέργεια ελέγχου και ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη, ενώ έπειτα από αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν τρεις (3) αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι εξήλθαν από το όχημα και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή.
  • Πρωινές ώρες χθες (04-01-2023), στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (ύψος Ασπροβάλτας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 29χρονος αλλοδαπός, προσπάθησε να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο αναπτύσσοντας ταχύτητα. Στη συνέχεια, ακινητοποίησε το όχημα σε αγροτική περιοχή και τράπηκε σε φυγή πλην όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή του στην ελληνική επικράτεια.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.


bordernews.gr