Σκηνές βίας και τρόμου έζησε ηλικιωμένος αγρότης στον Έβρο, όταν δυο νεαροί αλλοδαποί...


Σκηνές βίας και τρόμου έζησε ηλικιωμένος αγρότης στον Έβρο, όταν δυο νεαροί αλλοδαποί εισέβαλαν στην καλύβα του στο χωριό Καβησός Φερών όπου και τον ξυλοκόπησαν άγρια. Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από περιγραφές του άτυχου αγρότη, ήταν αρκετά εκνευρισμένοι και του μιλούσαν πολύ άσχημα.

Ο κύριος Χρήστος επισκέπτεται συχνά την καλύβα του στην Καβησό Φερών, είτε για αγροτικές εργασίες, είτε για κυνήγι.

Κοιμάται άφοβα, όπως ο ίδιος, λέει γιατί έχει πάντα το νου του και την προετοιμασία του, αν κάτι συμβεί.

Του έκανε μεγάλη εντύπωση το περιστατικό, που βίωσε το περασμένο Σάββατο όταν δυο αλλοδαποί του επιτέθηκαν χτυπώντας τον βάναυσα και δένοντάς τον χειροπόδαρα, για λίγο φαγητό, που του ζήτησαν και δεν είχε να τους δώσει.

Ο άτυχος αγρότης μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για όσα πέρασε πριν δυο μέρες, τόνισε, πως θα συνεχίσει με θάρρος να πηγαίνει στην καλύβα του, μόνο που τώρα θα είναι καλύτερα προφυλαγμένος.

Ο ίδιος είχε συνηθίσει μέχρι σήμερα να φιλοξενεί πολλούς περαστικούς παράτυπους μετανάστες, δίνοντάς τους νερό και τροφή και αυτοί να φεύγουν από το κτήμα του χαμογελώντας.

Είναι η πρώτη φορά, που βίωσε τέτοια άγρια συμπεριφορά, όμως όπως δηλώνει, «μετά από αυτό θα πρέπει όλοι να βάλουμε μυαλό. Να μάθουμε πώς να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις. Να μάθουμε να χειριζόμαστε διαφορετικά τα πράγματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο η σημερινή κατάσταση δεν είναι όπως παλιά.

«Τα πράγματα αγρίεψαν και πρέπει να έχουμε το νου μας» τονίζει και συνεχίζει, «δεν τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι , εν μέρει έχουν δίκιο έχουν περάσει πολλά. Όμως δεν τους καλέσαμε, δεν τους πειράξαμε και δεν θέλουμε να μας πειράξουν».

Ο κύριος Χρήστος επισκέφθηκε τον Ιατροδικαστή, για να διαπιστωθεί τι του “άφησε” το ξύλο που «έφαγε» από τους δυο νεαρούς αλλοδαπούς.

ΠΗΓΗ   pameevro.gr