Ανοιξιάτικο διπλό χρηματικό επίδομα και μάλιστα ενισχυμένο, αναμένεται να λάβουν το επόμενο διάστημα οι Αστυνομικοί, οι Λιμενικοί και οι Πυροσβέστες της χώρας

Του Ηλία Προύφα

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, μέσα στην άνοιξη πρόκειται να δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, υπουργική απόφαση που θα καθορίζει το ύψος του εκλογικού επιδόματος που θα λάβουν ένστολοι των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Νησιωτικής Πολιτικής.

Πρόκειται για μία έκτακτη οικονομική αποζημίωση, η οποία χορηγείται σε όσους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και όχι μόνο (δικαστικοί αντιπρόσωποι), απασχοληθούν με την προπαρασκευή και διενέργεια των βουλευτικών εκλογών.

Ποιοι ένστολοι θα το λάβουνΗ ειδική εκλογική οικονομική αποζημίωση θα χορηγηθεί στο παρακάτω ένστολο προσωπικό:


Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

α. Στους εν ενεργεία Αξιωματικούς, Ανθυπαστυνόμους, Αρχιφύλακες, Υπαρχιφύλακες, Αστυφύλακες και Δόκιμους Υπαστυνόμους, Αρχιφύλακες, Αστυφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας και στους προς αυτούς αντίστοιχους του Πυροσβεστικού Σώματος.

β. Στο πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Κλάδων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ καθώς και στο προσωπικό αυτού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων, πλην εκείνων που είναι αποσπασμένοι σε άλλους φορείς του Δημόσιου Τομέα.

γ. Στους εν ενεργεία Συνοριακούς Φύλακες και Εκπαιδευόμενους Συνοριακούς Φύλακες.

δ. Στους εν ενεργεία Ειδικούς Φρουρούς και Εκπαιδευόμενους Ειδικούς Φρουρούς.

ε. Στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και Εκπαιδευόμενους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.

Δεν λαμβάνουν την ειδική εκλογική αποζημίωση όσοι:

α. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό ευρίσκονται σε κατάσταση τέτοια, ένεκα της οποίας δεν εκτελούν ή απαγορεύεται να εκτελούν Υπηρεσία.

β. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό είναι τοποθετημένοι ή υπηρετούν με απόσπαση ή εκπαιδεύονται στο εξωτερικό.

γ. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό ευρίσκονται σε οποιαδήποτε άδεια, πλην αυτής που θα χορηγηθεί για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος, της προβλεπόμενης ειδικής άδειας αιμοδοσίας και της συνδικαλιστικής άδειας.

δ. Οι ευρισκόμενοι σε κατάσταση “οίκοι νοσηλείας” και οι νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία.


Υπουργείο Ναυτιλίας

Σε εν ενεργεία Αξιωματικούς, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικούς, Λιμενοφύλακες, Δόκιμους Αξιωματικούς – Υπαξιωματικούς – Λιμενοφύλακες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Το ύψος του επιδόματος το όποιο όπως μαθαίνουμε στο kranosgr.com, αναμένεται να είναι ενισχυμένο, θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί ταυτόχρονα με την προκήρυξη των εκλογών.

Μάλιστα λόγω της επαναληπτικής εκλογικής αναμέτρησης, το επίδομα εκτός από ενισχυμένο αναμένεται, εκτός απροόπτου, να είναι και διπλό.

ΠΗΓΗ   policenet.gr