Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανακοίνωσε την Κυριακή (8/1) η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

«Περισσότεροι από 7,9 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και άλλα 5,9 εκατομμύρια είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Γερμανία, Katharina Lumpp.

Συνολικά είναι σχεδόν 14 εκατομμύρια πρόσφυγες, αριθμός που αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Η Ουκρανία έχει 41 εκατομμύρια κατοίκους.

Η Katharina Lumpp τονίζει ότι η Γερμανία είναι δεύτερη μόνο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τη συνεισφορά στην υποστήριξη και τη φροντίδα των προσφύγων, ύψους άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Με αυτά τα χρήματα είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες με ασφάλεια και προστασία και να τους υποστηρίξουμε με διάφορους τρόπους», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στη Γερμανία, Καταρίνα Λαμπ.

Πηγή ertnews.gr