Σύλληψη ημεδαπού για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων και νομοθεσία περί ναρκωτικών στο Ηράκλειο


Κατασχέθηκαν περισσότερα από 330 γραμμάρια κάνναβης και πλαστά χαρτονομίσματα


Συνελήφθη χθες (25.02.2023) το απόγευμα στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων και άλλων μέσων πληρωμής.

Ειδικότερα , πρωινές ώρες χθες ανωτέρω ημεδαπός οδηγώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του με έτερο άτομο τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή του Ηρακλείου και πραγματοποίησαν αγορές μικρής αξίας καταβάλλοντας χαρτονομίσματα των «50 ευρώ» η πλαστότητα των οποίων έγινε αντιληπτή και καταγγέλθηκε από τους υπαλλήλους σε μεταγενέστερο χρόνο.

Απογευματινές ώρες χθες ,αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας εντόπισαν τον ημεδαπό κατά το χρόνο που είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχη αγορά με χρήση πλαστού χαρτονομίσματος από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και έγινε αντιληπτός από την ημεδαπή υπάλληλο της επιχείρησης.

Σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε , κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον υπεύθυνο της ανωτέρω επιχείρησης το ποσό των 45,6 ευρώ το οποίο είχε αποκομίσει κατά την τελευταία του συναλλαγή , ενώ στο όχημά του βρέθηκαν 4 ακόμα χαρτονομίσματα των «50 ευρώ» αμφιβόλου γνησιότητας.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου όπου βρέθηκαν και κατασχεθήκαν 4 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 337,5 γραμμάρια κάνναβης.

Επίσης κατασχέθηκε το ΙΧΕ αυτοκίνητο ως μέσω τέλεσης αξιόποινων πράξεων .

Τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.


bordernews.gr