Την Παρασκευή 24/2/2023 η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Δωδεκανήσου με εκπρόσωπο τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Παπαβασιλείου Κωνσταντίνο πραγματοποίησε μία σύντομη συνάντηση με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και Κοσμήτορα της Βουλής των Ελλήνων κ. Βασίλειο Υψηλάντη.

Η Ένωση συνεχίζει τις επαφές της με την πολιτική αλλά και την φυσική ηγεσία με κύριο μέλημα τους προβληματισμούς όλων των συναδέλφων για ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Για ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος της Ένωσης έθιξε το θέμα της μονιμοποίησης που απασχολεί την πλειονότητα των Συναδέλφων, όπου ο Βουλευτής απάντησε θετικά στο ζήτημα αυτό.

Άλλο ένα μείζον θέμα το οποίο συζητήθηκε ήταν το καθεστώς που διέπει την θέση γραφείου, σε περίπτωση δηλαδή που κάποιος Συνάδελφος κριθεί ακατάλληλος να φέρει οπλισμό, η οποία λόγω του Π.Δ. που υπάρχει για τους Συνοριακούς Φύλακες Ορισμένου Χρόνου δεν μας καλύπτει που σημαίνει άμεση απόλυση από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι το συγκεκριμένο εδάφιο του Π.Δ. έπρεπε να έχει αλλαχθεί ήδη.

Ο Βουλευτής κ.Υψηλάντης συμφώνησε απόλυτα σε αυτό και υποσχέθηκε εντός των επόμενων ημερών να προβεί σε επερώτηση στην Βουλή για το εν λόγο θέμα.

Κλείνοντας, αφού ευχαριστήσαμε τον κ. Υψηλάντη για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης, δόθηκε και από τις δύο πλευρές η υπόσχεση ότι ο δίαυλος επικοινωνίας θα συνεχιστεί προς όφελος όλων των Συναδέλφων που υπηρετούν την Ελληνική Συνοριοφυλακή.


Με εκτίμηση το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Παπαβασιλείου Κωνσταντίνος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ρώτας Ιωάννης


bordernews.gr