Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Δωδεκανήσου με εκπρόσωπο των Πρόεδρο της Ένωσης κ. Παπαβασιλείου Κωνσταντίνο συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αποτελούμενη από τον κ. Γεώργιο Κασσάρα, υποψήφιο βουλευτή του Σύριζα , πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αιγαίου και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, και από τον κ. Αδαμάντιο Θεολόγο Βάρνα, συντονιστή της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λέρου, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη Λέρο. 

Ο πρόεδρος της ένωσης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της μονιμοποίησης που προβληματίζει όλους του συνοριακούς φύλακες ορισμένου χρόνου και εξήγησε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η μονιμοποίηση των συνοριακών ώστε να λήξει αυτή η (ομηρία) που βρίσκονται όλοι οι συνάδελφοι. 

Άλλο ένα μείζων θέμα το οποίο συζητήθηκε είναι η θέση γραφείου που δεν μας καλύπτει η σύμβαση εργασίας μας. Ο υπ. Βουλευτής ρώτησε τι εννοεί ο πρόεδρος με το ότι δεν καλύπτει θέση γραφείου και του εξήγησε ότι σε περίπτωση τραυματισμού ενός συναδέλφου και από την στιγμή που μετά την αποθεραπεία του κριθεί μη μάχιμος τότε απολύεται αντί να τοποθετηθεί σε θέση γραφείου όπως όλο το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό, κάτι που χαρακτήρισε ως απαράδεκτο.

Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα της διαμονής των Συναδέλφων στο Καστελόριζο, 

▪︎την κάλυψη των οργανικών θέσεων στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) στην Κω,

▪︎τα μόρια τα όποια δεν δίνονται στους συναδέλφους οι όποιοι έχουν τόπο συμφερόντων μακριά από το νησί που υπηρετούν

▪︎την περαιτέρω ενίσχυση με προσωπικό, είτε μέσω προσλήψεων είτε μέσω αποσπάσεων σε όλα τα νησιά των Δωδεκανήσων και κυρίως στην Ρόδο, όπως και τη συνεχή εκπαίδευση των Συνοριακών Φυλάκων.


Κλείνοντας, αφού ευχαριστήσαμε τον κ. Κασσάρα για την πραγματοποίηση της συνάντησης, δόθηκε και από τις δύο πλευρές η υπόσχεση ότι ο δίαυλος επικοινωνίας θα συνεχιστεί προς όφελος όλων μας.

Με εκτίμηση το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Παπαβασιλείου Κωνσταντίνος 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Ρώτας Ιωάννης 


bordernews.gr