Στο οριστικό κλείσιμο της δομής καραντίνας αιτούντων άσυλο της Χίου προχώρησε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου


Έκλεισε οριστικά η δομή καραντίνας στη Λευκωνιά της Χίου. «Αντιμετωπίσαμε τον κορωνοϊό στη Χίο με ρεαλιστικές προτάσεις», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Το κλείσιμο έγινε παρουσία του υπουργού κ. Νότη Μηταράκη, του δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και του διοικητή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, κ. Παναγιώτη Κιμουρτζή.

Η δομή, η οποία δημιουργήθηκε κατά την έξαρση της πανδημίας του covid-19 για να εξυπηρετήσει τις έκτακτες υγειονομικές ανάγκες του νησιού, αναφορικά με τους μετανάστες και πρόσφυγες που έφταναν στο νησί την περίοδο εκείνη αποτέλεσε δίχτυ προστασίας για την τοπική κοινωνία της Χίου.

Ο κύκλος λειτουργίας της σήμερα ολοκληρώθηκε, καθώς αντιμετωπίστηκαν οι έκτακτες ανάγκες που είχαν προκύψει, δίχως να επηρεάσουν τις υγειονομικές συνθήκες του νησιού, όπως αναφέρεται.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε πως «σήμερα, δύο χρόνια μετά την έξαρση της πανδημίας του covid-19, κλείνουμε τη δομή καραντίνας αιτούντων άσυλο στη Λευκωνιά. Με τη δημιουργία της, την απομόνωση και την εξειδικευμένη υγειονομική φροντίδα των νεοεισερχόμενων πολιτών τρίτων χωρών, αντιμετωπίσαμε την διάδοση και εξάπλωση του κορονοϊού, δίχως να δημιουργηθεί συμφόρηση περιστατικών covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείου Χίου, σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο. Η λειτουργία της δομής καραντίνας ήταν μια ρεαλιστική λύση, στην εποχή της πανδημίας, μια ρεαλιστική λύση απέναντι σε ανεδαφικές προτάσεις που κάποιοι υποστήριξαν. Επίσης, όπως αποδείχθηκε, δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα ούτε στην περιοχή του Καρφά, όπως υποστήριζαν διάφοροι τότε, αλλά ούτε στο νησί γενικότερα».
ΠΗΓΗ   voria.gr