Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί άνδρες

Οι δράστες επέλεγαν παλιές οικίες της πόλης, κυρίως ακατοίκητες πλέον, τις οποίες παραβίαζαν με αιχμηρό αντικείμενο

Κατασχέθηκαν 26,1 γραμμάρια κοκαΐνης, σε μορφή βράχου, 2 ζυγαριές, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα

Εξιχνιάστηκαν, από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων, 15 περιπτώσεις κλοπής από οικίες και επιχείρηση εμπορίου που διαπράχθηκαν στην πόλη των Τρικάλων.

Συνελήφθησαν, στις 01-03-2023 το απόγευμα στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, 2 αλλοδαποί άνδρες, ομοεθνείς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της κλοπής, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και για παραβίαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι δράστες επέλεγαν παλιές οικίες, κυρίως ακατοίκητες πλέον, παραβιάζοντας με αιχμηρό αντικείμενο, στην πλειοψηφία, τα παράθυρα αυτών και εισέρχονταν στο εσωτερικό τους.

Εφαρμόζοντας την προαναφερόμενη μεθοδολογία, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2022 έως τις 28-02-2023, οι δράστες διέπραξαν συνολικά 15 κλοπές από οικίες και επιχείρηση στα Τρίκαλα, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.850 ευρώ, καθώς και κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα, εκτιμώμενης αξίας άνω των 66.000 ευρώ.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του ενός δράστη στα Τρίκαλα, στην οποία εντοπίστηκε και ο δεύτερος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα και πληθώρα αντικειμένων (σκουλαρίκια, αλυσίδες, φιάλες αλκοολούχων ποτών, συσκευές, ηλεκτρικοί τροχοί κ.α.), η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Κατασχέθηκαν, επίσης, ποσότητα καπνού, βάρους 74 γραμμαρίων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης, καθώς και 1 Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Επιπλέον, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία του δεύτερου δράστη στην Καρδίτσα, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «FLEX», βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  • 2 νάιλον συσκευασίες με ποσότητες κοκαΐνης, σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους 26,1 γραμμαρίων,
  • 1 νάιλον συσκευασία με ποσότητα κάνναβης, βάρους 1 γραμμαρίου,
  • 2 ζυγαριές,
  • 1 κινητό τηλέφωνο,
  • 1 τηλεόραση &
  • 3 συσκευασίες που συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται για την ανάμειξη της κοκαΐνης.
Επιπροσθέτως, οι δράστες στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Οι συλληφθέντες, τυχόν εμπλοκή των οποίων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις διερευνάται, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Πηγή astynomia.gr