Σαράντα χιλιάδες ευρώ σήκωσαν επιτήδειοι από λογαριασμό επιχειρηματία των Ιωαννίνων. Οι επιτήδειοι που χτύπησαν παρίσταναν και στην περίπτωση αυτή υπαλλήλους της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ανέφεραν στον συγκεκριμένο ότι είναι δικαιούχος χρηματικού εντάλματος το οποίο είχε αναρτηθεί ήδη στη «Διαύγεια» και του ζήτησαν τραπεζικό λογαριασμό. Με πολύ εύσχημο τρόπο κατάφεραν να του αποσπάσουν τους κωδικούς και στη συνέχεια να σηκώσουν το μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η καταγγελία έγινε στην Αστυνομία η οποία ερευνά την υπόθεση. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη απάτη εξελίσσεται εδώ και μερικές μέρες με επιτήδειους να παριστάνουν είτε υπαλλήλους της Περιφέρειας είτε και δήμων.

Επικοινωνούν με δικαιούχους χρηματικών ενταλμάτων, τα οποία έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια» και τους ζητούν τραπεζικό λογαριασμό, προκειμένου να τους καταθέσουν δήθεν τα χρήματα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει τις προηγούμενες ημέρες τόνιζε ότι «πρόκειται περί απάτης καθώς οι Υπηρεσίες της έχουν καταχωρημένους τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αναδόχων και συνεργατών της και ουδέποτε ζητούνται τηλεφωνικά στοιχεία και πολύ περισσότερο κωδικοί τραπεζικών λογαριασμών.

Όσοι γίνονται αποδέκτες τέτοιων παραπλανητικών τηλεφωνημάτων, πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, αφενός να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και αφετέρου να ενημερώνουν τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές».




ΠΗΓΗ     epiruspost.gr