Κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών σχηματίστηκε σε βάρος ενός ανήλικου αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Επίσης συνελήφθησαν ακόμη έντεκα αλλοδαποί, ηλικίας από 27 έως 39 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα. Οι έντεκα αλλοδαποί εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων, όπου διαπιστώθηκε ότι επιχειρούσαν να επιβιβαστούν σε δρομολόγιο με προορισμό την Πάτρα, με εισιτήρια που τους είχε προμηθεύσει ο ανήλικος αλλοδαπός.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο ανήλικος είχε φροντίσει για την παράνομη είσοδο των αλλοδαπών στη χώρα μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου το πρωί της ίδιας ημέρας, ώστε στη συνέχεια να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους με λεωφορείο. Ακόμη, εξακριβώθηκε ότι για τον ανήλικο είχε δηλωθεί τις τελευταίες ημέρες η εξαφάνισή του από Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανήλικων της Βόρειας Ελλάδας.
ΠΗΓΗ     agon.gr