Στο δυναμικό της Εκκλησίας των Σερρών εντάχθηκε από την 25η Μαρτίου, ο κ. Νικόλαος Στεφανίδης, ο οποίος χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης Θεολόγο. Ο κ. Στεφανίδης πρώην Αξιωματικός της Ελληνικής Αεροπορίας, ενετάχθη οργανικώς ως έγγαμος πλέον κληρικός.

Στον λόγο του προς το νεοχειροτονηθέντα διάκονο, ο κ.κ. Θεολόγος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Σήμερον, παιδί μου Νικόλαε, που εορτάζει η Παναγία μας και η κτίσις ολόκληρη την φανέρωση του απ’ αιώνος μυστηρίου της ενσάρκου οικονομίας, προσέρχεσαι να λάβεις τον πρώτο βαθμό της αγίας ιεροσύνης, έτσι ώστε να υπηρετήσεις ως πιστός διάκονος Ιησού Χριστού την αγία Εκκλησία Του» και συνέχισε: «Να θυμάσαι, παιδί μου, ότι το έργο που αναλαμβάνεις σήμερον αποτελεί θεία δωρεά και χάρισμα, συνέχεια του έργου του Κυρίου μας, μετοχή κατά χάριν στην ιδική Του ιεροσύνη. Είναι κάλεσμα, διακονία και αποστολή Ιησού Χριστού. Είναι αγιαστική πορεία και έξοδος προς τον κόσμο, ώστε ο κόσμος να καταστεί Εκκλησία».


«Από σήμερον, παιδί μου, αλλάζει ο ρους της ζωής σου, εγκαταλείπεις έναν ολόκληρον κόσμον τον οποίον δια της σεμνής παρουσίας σου είχες τιμήσει και στολίσει. Έως εχθές υπηρετούσες την ένδοξη Ελληνική Αεροπορία με έναν τρόπον ουσιαστικόν, φιλότιμον, ηρωϊκόν. Αλλ’ όμως, ο Θεός των πατέρων μας, επέλεξε δια της αγίας ιερωσύνης να ανοίξεις τα νοητά φτερά της προσευχής σου, κάτω από τα οποία θα σκεπάζεις πλέον κι εσύ ως πατέρας πνευματικός τις ψυχές των ανθρώπων τις οποίες θα σου εμπιστευθεί η πανσθενουργός Του Χάρις. Παιδί μου, Νικόλαε, είσελθε στην χαράν του Κυρίου σου χαίρων, δοξάζων και τρέμων. Μη φοβού, μόνον πίστευε στην ακαταγώνιστη δύναμη του Εσταυρωμένου και Αναστάντος Κυρίου μας, στην άσβεστη και αγιοποιό φλόγα της Πεντηκοστής, που συγκροτεί και αγιάζει την Εκκλησία μας. Να μιμηθείς το ταπεινό και άγιο ήθος της Παναγίας μας, της φιλοστόργου Μητέρας όλων μας, ιδιαιτέρως ημών των κληρικών, η οποία απολαμβάνει της δόξης του Θεού, απαστράπτουσα ως λαμπάδα ολόφωτη και ακοιμήτως πρεσβεύουσα υπέρ όλων των ανθρώπων» ανέφερε ο Ποιμενάρχης των Σερρών.

Πηγή infonews24.gr