Το δικαιούνται


Υπάρχει νόμος για αυτό, ο νόμος 3507/2010. Τίμησαν την χώρα μας, κατάφεραν να ακουστεί στα πέρατα του κόσμου ο εθνικός μας ύμνος. 
Μας έκαναν υπερήφανους και σε περιόδους πόνου, θλίψης και περιορισμών είτε λόγω covid είτε λόγω οικονομικής κρίσεως. Η πολιτεία καθυστέρησε να τους απονείμει τα εύσημα και όλα τα προνόμια που άλλωστε εκ του νόμου τα δικαιούνται. Καλύτερα όμως αργά παρά ποτέ και έτσι με κοινή απόφαση του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη εντάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού, ανθυποσμηναγού και δοκίμου όλοι οι αθλητές μας που κατάφεραν να πάρουν μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και σε ολυμπιακούς αγώνες.

Η Άννα Κορακάκη, ο Μίλτος Τεντόγλου και πολλοί άλλοι αθλητές, θα είναι πλέον αξιωματικοί, θα ενταχθούν στην οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων παίρνοντας το βαθμό του ανθυπολοχαγού. Οι πρώτοι που εντάχθηκαν ήδη, είναι τα 13 μέλη της Εθνικής Ομάδας Πόλο, που μας έκαναν υπερήφανους. Και αυτοί αμέσως το ανταπόδωσαν με συγκίνηση. Μόλις εκδόθηκε η απόφαση πρόσφεραν μια μπάλα υδατοσφαίρισης με τις υπογραφές των παικτών στους υπουργούς που την υπέγραψαν. Άλλωστε το υπουργείο Άμυνας προ μηνών είχε τιμήσει την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης για το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

«Στα όπλα» λοιπόν καλούν οι Ένοπλες Δυνάμεις τους αθλητές στους οποίους έχει απονεμηθεί ο βαθμός του αξιωματικού για τις επιτυχίες τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε μια προσπάθεια από τη μια πλευρά να αξιοποιηθούν οι γνώσεις τους στο αθλητικό αντικείμενο και από την άλλη να τεθεί τέρμα σε ένα καθεστώς που χαρακτηριζόταν «λούφα και παραλλαγή». Ήδη όσοι εξ αυτών έχουν τερματίσει την αθλητική καριέρα τους, έχουν κληθεί να δηλώσουν τη φρουρά προτίμησής τους, ενώ έχει ληφθεί ήδη πρόνοια για την αξιοποίησή τους με ανάθεση καθηκόντων συναφών με τον αθλητισμό.

ΠΗΓΗ   staratalogia.gr