Σχεδόν ημιθανείς, εντόπισε η αστυνομία της Ουγγαρίας,17 μετανάστες στοιβαγμένους σε κλειστό χώρο χωρίς κατάλληλο εξαερισμό, όταν σταμάτησε φορτηγό με τουρκικές πινακίδες κοντά στα νότια σύνορα της χώρας.

Οι μετανάστες, 16 Αιγύπτιοι και ένας από τη Λιβύη, χρειάζονταν άμεσα ιατρική φροντίδα, προσθέτει η αστυνομία σε ανακοίνωση της, στην οποία επισημαίνει ότι οι ζωές τους σώθηκαν μόνον χάρη στην άμεση δράση που αναλήφθηκε έπειτα από πληροφορία που έλαβαν οι ουγγρικές αρχές από τις ρουμανικές.

Η αστυνομία διευκρινίζει ότι σταμάτησε το φορτηγό χθες, Πέμπτη, κοντά στο χωριό Κίστελεκ και κάλεσε ασθενοφόρα για τους μετανάστες και συνέλαβε τον διακινητή, έναν Τούρκο υπήκοο.

Τον Φεβρουάριο 18 Αφγανοί μετανάστες βρέθηκαν νεκροί μέσα σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό σε παράδρομο κοντά στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια.

Χιλιάδες άνθρωποι που θέλουν να γλιτώσουν από τον πόλεμο και την φτώχεια στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία διασχίζουν τα Βαλκάνια, θέλοντας να φτάσουν στην δυτική Ευρώπη. Η Ουγγαρία έχει χτίσει φράκτη στα νότια σύνορά της με την Σερβία, αλλά η οδός μέσω της Ουγγαρίας προς τη δυτική Ευρώπη παραμένει δημοφιλής για τους μετανάστες.ΠΗΓΗ   ertnews.gr