Ακόμη 33 πρόσφυγες - μετανάστες εντόπισαν αργά το βράδυ της Πέμπτης, αστυνομικοί του Α.Τ. Αρεόπολης και του Γυθείου, στην επαρχιακή οδό Αρεόπολης – Καλαμάτας, κοντά στο χωριό Χοτάσια, στον δήμο Ανατολικής Μάνης.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες για 26 άνδρες, έξι γυναίκες και μία ανήλικη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Γυθείου, όπου φιλοξενούνται προσωρινά, ενώ μία ετοιμόγεννη διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, τελικά όμως κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της στο Αττικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Επίσης, ένας 12χρονος που νοσηλευόταν από χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, διεκομίσθη στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αγία Σοφία Αθηνών για περαιτέρω νοσηλεία.

Συνολικά πλέον, στο Δημοτικό Στάδιο Γυθείου φιλοξενούνται προσωρινά 80 μετανάστες, ύστερα και από τους 47 που βρέθηκαν χθες στη δύσβατη παραλία Αρφίγκια. Παράλληλα, συνεχίζεται η καταγραφή τους από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Γυθείου, καθώς και οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν βρίσκονται και διακινητές ανάμεσα τους.Άλλο ιστιοφόρο ξεφόρτωσε 27 ανθρώπους στην Σκύρο

Μετά από πληροφορίες που έφτασαν σε γνώση τους, για πρόσφυγες - μετανάστες που είχαν βγει στη στεριά, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σκύρου εντόπισαν το πρωί της Τετάρτης 27 άτομα σε επαρχιακό δρόμο στην περιοχή «Νύφι». Πρόκειται για επτά γυναίκες και 20 άνδρες, εκ των οποίων οι τρεις (03) είναι ανήλικοι.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού.

Μετά από έρευνες εντοπίστηκε ιστιοφόρο σκάφος με βοηθητική λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου «Ρένες», το οποίο πιθανότατα να είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς τους. Το εν λόγω πλεούμενο ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Λιναριάς και κατόπιν ελέγχου, κατασχέθηκε.

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, στο πλαίσιο ερευνών από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκαν στη χερσαία ζώνη λιμένα Λιναριάς δύο (02) 50χρονοι αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 και του άρθρου 30, παρ. 1 Ν.4251/2014, διότι αναγνωρίστηκαν ως οι χειριστές του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους και στη συνέχεια ομολόγησαν την πράξη τους. Το Λιμεναρχείο Σκύρου διενεργεί προανάκριση για το συμβάν.

ΠΗΓΗ    efsyn.gr