Συνελήφθησαν 4 άτομα που εμπορεύονταν παράνομα βεγγαλικά και κροτίδες μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης

Κατασχέθηκαν συνολικά -4.458- κροτίδες-δυναμίτες και πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων-μεταλλικών καψυλλίων


Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 4-4-2023 στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 3 ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, ηλικίας 23, 56, 20 και 31 ετών για παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων κατά συναυτουργία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ατόμου που εμπορεύεται παράνομα βεγγαλικά μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης στις περιοχές του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα.


Ειδικότερα, οι αστυνομικοί προσποιούμενοι τους αγοραστές απέκτησαν επαφή στην εφαρμογή συνομιλιών πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με το επίμαχο προφίλ του ατόμου και ζήτησαν να προμηθευτούν ποσότητες βεγγαλικών, προγραμματίζοντας για το σκοπό αυτό ραντεβού πλησίον εμπορικού κέντρου στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης εμφανίστηκε ο 23χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος κατελήφθη να κατέχει -10- κουτιά που περιείχαν συνολικά -200- βεγγαλικά πυροτεχνήματα.

Από την προανακριτική έρευνα προέκυψε η συμμετοχή και των υπόλοιπων κατηγορούμενων, ενώ σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • -3.209- δυναμιτάκια
  • -900- δυναμίτες με φυτίλι
  • -64- δυναμίτες
  • κουτί με -95- μεταλλικά καψύλλια
  • κουτί με -85- φωτοβολίδες
  • -1- πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων – μεταλλικών καψυλλίων
  • -5- κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.


bordernews.gr