Χειροπέδες σε πέντε άτομα πέρασαν αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, αρπαγή, εκβίαση, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράνομης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Συγκέκριμενα όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας πρόκειται για δύο Ρομά και τρεις Πακιστανούς, ηλικίας 18 έως 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Μετά από καταγγελία οι αστυνομικοί διεξήγαγαν έρευνα για αρπαγή αλλοδαπού με καταγωγή από το Πακιστάν, τον οποίο άγνωστοι δράστες κρατούσαν παρά τη θέλησή του και ελευθέρωσαν μετά την καταβολή χρηματικού ποσού από συγγενείς του.

Οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε σπίτι σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης και αναγνωριστήκαν από το θύμα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, οι δράστες, με την χρήση σωματικής βίας εκβίαζαν και απαιτούσαν από το θύμα τους χρηματικό ποσό μέσω συγγενικών του προσώπων, προκειμένου να τον μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό χώρα της δυτικής Ευρώπης.

Δύο εκ των δραστών, συνελήφθησαν διότι εργαζόμενοι σε εταιρία αποστολής εμβασμάτων και γνωρίζοντας τον σκοπό της κατάθεσης – αποστολής των ανωτέρω χρημάτων από συγγενικά πρόσωπα του θύματος, καταχώρησαν διαφορετικές ώρες αποστολής και διαφορετικά στοιχεία των ατόμων που παρέλαβαν τα χρήματα, 
προκειμένου να αποκρύψουν την πραγματική ταυτότητά τους.

Από την έρευνα στην οικία ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ράβδοι (μεταλλική και ξύλινη), ενώ από την εταιρία κατασχέθηκαν οι σχετικές αποδείξεις των συναλλαγών και βιντεοληπτικό υλικό για περαιτέρω διερεύνηση, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.ΠΗΓΗ    inaek.com