Στη σύλληψη ενός 35χρονου Ρομά προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης χθες τα ξημερώματα για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο περιπολιών στην Εγνατία Οδό, εντοπίστηκε ο 35χρονος άντρας να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οποίος στην προσπάθειά του να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, κλείδωσε τις πόρτες του οχήματος και προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να διαφύγει με οπισθοπορεία , στο ύψος των διοδίων της Ανάληψης.

Σε έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά δύο ατόμων που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Επιπρόσθετα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο συνεργών του, επίσης Ρομά, οι οποίοι λειτουργώντας ως εγκληματική ομάδα με τον 35χρονο και κινούμενοι με άλλο όχημα, είχαν το ρόλο προπομπού προκειμένου να τον ενημερώνουν για πιθανά σημεία αστυνομικών ελέγχων.

Η δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.ΠΗΓΗ     thestival.gr