Διαπιστώθηκε η μεταφορά 9 αλλοδαπών


Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται ένα ακόμη άτομο, κάτοικος χώρας του εξωτερικού

Συνελήφθη, στις 19-04-2023 στη Χίο, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, ημεδαπός ηλικίας 49 ετών, κατηγορούμενος για παράνομη μεταφορά -προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό τη χώρας.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται ένα ακόμη άτομο, κάτοικος χώρας του εξωτερικού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στις 18-04-2023, ο 49χρονος, μετά από επικοινωνία με τον έτερο εμπλεκόμενο στην υπόθεση δράστη, έλαβε από αυτόν, μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής τηλεφωνικών συνδέσεων, πληροφορίες που αφορούσαν σε τοποθεσία στη Χίο, όπου είχαν αφιχθεί παράνομα αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών (-9- άτομα), με λέμβο, προερχόμενοι από την Τουρκία.

Ακολούθως, ο συλληφθείς, αφού εντόπισε τους προαναφερόμενους αλλοδαπούς, τους μετέφερε, έναντι αμοιβής, με Δ.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, σε περιοχή κοντά σε δομή φιλοξενίας αλλοδαπών στη Χίο.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -110- ευρώ, τα οποία είχε στην κατοχή του συλληφθείς, καθώς και το Δ.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των αλλοδαπών.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε και σε βάρος των -9- αλλοδαπών μεταναστών, για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Πηγή astynomia.gr