Εικόνες από το άγριο επεισόδιο στο εμπορικό κέντρο «Odeon», στη Θεσσαλονίκη έρχονται στο φως, με το ντοκουμέντο να δείχνει ομάδα ατόμων να πλησιάζει έναν άνδρα και να τον χτυπούν με καρέκλες


Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα επτά ατόμων εισήλθε στο Εμπορικό Κέντρο μέσω της Β. Ηρακλείου, ενώ δύο εξ’ αυτών είχαν τον ρόλο των τσιλιαδόρων. Μέσα σε δευτερόλεπτα οι υπόλοιποι πέντε κρατώντας κράνη και καρέκλες προσέγγισαν και χτύπησαν έναν άνδρα ο οποίος βρισκόταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο δεύτερος έβγαλε μαχαίρι, ενώ στο σημείο έσπευσε και πεζή περιπολία της ΕΛΑΣ ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ωστόσο ένας αστυνομικός δέχθηκε επίσης χτυπήματα με την καρέκλα και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι δράστες της επίθεσης αποχώρησαν, ενώ οι δυνάμεις της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του ατόμου που κρατούσε το μαχαίρι.

«Χτύπησαν αστυνομικό με την καρέκλα και δεν δίστασαν ακόμη να βγάλουν μαχαίρι μπροστά σε κόσμο. Ήταν σοκαριστικό. Βγήκε μαχαίρι. Δεν καταλάβαμε τον λόγο που άρχισαν να καβγαδίζουν» αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας και συνεχίζει: «Ήρθε η αστυνομία και παρόλα αυτά η ένταση συνεχίστηκε. Δε δίστασαν να χτυπήσουν με την καρέκλα έναν από τους αστυνομικούς που έπεσε κάτω, ενώ και οι εργαζόμενοι από το εμπορικό κέντρο προσπαθούσαν να τους διώξουν», σημείωσε.

Οι αρμόδιες Αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το επεισόδιο και εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια, ενώ έρευνες διεξάγει και το Τμήμα Αθλητικής Βίας.ΠΗΓΗ thesstoday.gr