Μια μετανάστρια έχασε τη ζωή της την Τετάρτη αφού δέχθηκε πυροβολισμό από αστυνομικούς στη Βόρεια Μακεδονία κατά τη διάρκεια συμπλοκής, καθώς ένας αστυνομικός προσπάθησε να συλλάβει έναν ύποπτο διακινητή μεταναστών και προσφύγων, δήλωσαν οι αρχές της γειτονικής χώρας.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου δύο οχημάτων έξω από την πόλη της Γευγελής, κοντά στα νότια σύνορα της χώρας με την Ελλάδα.

Η αστυνομία είπε ότι ο πυροβολισμός σημειώθηκε όταν ο φερόμενος διακινητής μεταναστών, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ένας 26χρονος, προσπάθησε να αρπάξει το όπλο του αστυνομικού κατά τη διάρκεια του ελέγχου. Το θύμα του πυροβολισμού πέθανε από τραύματα στο στήθος σε κοντινό νοσοκομείο, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας.

Ένας δεύτερος ύποπτος για διακίνηση μεταναστών συνελήφθη και άλλοι επτά μετανάστες τέθηκαν υπό κράτηση. Οι εθνικότητες τους δεν έγιναν αμέσως γνωστές, αναφέρει το Associated Press.

Η μετανάστευση μέσω της λεγόμενης βαλκανικής οδού, από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια στη Βόρεια Μακεδονία και βορειότερα προς τη δυτική Ευρώπη, έχει αυξηθεί μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας COVID-19.

Πηγή efsyn.gr