Οι ταραχές ξεκίνησαν με συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστινίους και Αφρικανούς που διαμένουν στη δομή και επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο, χωρίς ωστόσο να είχε διευκρινιστεί η αίτια των επεισοδίων .

Υπάρχει ισχυρή επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας της ΚΕΔ για να επανέλθει η τάξη, με την ειδική ομάδα συνοριοφυλάκων και την φρουρά, ενώ στην επιχείρηση υπάρχει συνδρομή από το ΑΤ Σάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά μέχρι στιγμής τέσσερις παλαιστίνιοι και ένας Αφρικανός από ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων, οι όποιοι μεταφέρονται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών .

Οι εργαζόμενοι της δομής βρίσκονται εκτός εγκαταστάσεων για την ασφάλεια τους.

Δυο ώρες μετά από την έναρξη των επεισοδίων η κατάσταση στη δομή, μετά και την επέμβαση των αρχών δείχνει να έχει ομαλοποιηθεί.

Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Σάμου – ΕΣΦΥΣ

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα απόγευμα Τρίτης 25/4/2023 μεταξύ ομάδων Παλαιστινίων και Αφρικανών που διαμένουν στην ΚΕΔ για μεταξύ τους διαφορές.

Άμεση ήταν η επέμβαση των συναδέλφων μας, με τις Διμοιρίες Υποστήριξης Συνοριακών Φυλάκων, την φρουρά της δομής και την Ε.Ε.Ο.Ε καθώς και την συνδρομή δυνάμεων της Δ.Α. Σάμου, με την παρέμβαση της φυσικής ηγεσίας να καταφέρνει να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό των συναδέλφων μας για την άμεση επέμβαση και τον συντονισμό από τους αξιωματικούς της Δ.Α. Σάμου που με την παρέμβαση τους απετράπησαν τα χειρότερα.
Πηγή samos24.gr