Στα χέρια των αρχών βρίσκονται πλέον οι διακινητές που μετέφεραν μετανάστες και τους εγκατέλειψαν στη Σκύρο και συγκεκριμένα στην περιοχή Μπούκες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι διακινητές είναι δύο και συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης της Σκύρου μετά από στενή παρακολούθηση της αστυνομίας, που τελικά επενέβη και πέρασε χειροπέδες στους δύο άνδρες.

Οι διακινητές μεταφέρθηκαν στο λιμεναρχείο Σκύρου για προανάκριση, ενώ οι μετανάστες βρίσκονται στην αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, στη Χαλκίδα, από όπου θα μεταφερθούν εντός της ημέρας στην δομή της Αμυγδαλέζας.

Οι παράτυποι μετανάστες που κατέπλευσαν την Τετάρτη 19/4 στη Σκύρο υπολογίζονται έως 30, ενώ ο εντοπισμός τους έθεσε σε καθεστώς συναγερμού το νησί.

O Δήμαρχος Σκύρου ζήτησε την μεταφορά των παράτυπων μεταναστών σε κάποια δομή, καθώς κρίνεται αδύνατον να φιλοξενηθούν στο νησί και έτσι αποφασίστηκε να μεταφερθούν στην Αμυγδαλέζα.

Τοποθεσία- «κλειδί» για μεταναστευτικές- προσφυγικές ροές που προσπαθούν να μετακινηθούν στο κεντρικό τμήμα της Ευρώπης, είναι η ευρύτερη περιοχή του Ευβοικού κόλπου καθώς συχνότατο φαινόμενο είναι ο εντοπισμός τους τόσο στις ακτές όσο και στο θαλάσσιο χώρο της ευρύτερης περιοχής.

Υπενθυμίζεται εξάλλου, πως την Εύβοια είχε απασχολήσει ενδεικτικά, στις αρχές του έτους ο κατάπλους 15 μεταναστών στην παραλία Βάρκα «Ακτή» στον Λιμνιώνα ενώ νωπές είναι οι μνήμες από την μεταναστευτική τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στο Στενό του Καφηρέα.

Πηγή skai.gr