Οι τρεις όροι της αστυνομίας της Κύπρου για τον τελικό: «Μέχρι 1.000 οργανωμένοι από Ελλάδα για κάθε φιναλίστ»

Η ιστοσελίδα «offsite.com.cy» αναφέρει τι πρέπει να ισχύσει στον τελικό του Novibet Kυπέλλου Ελλάδος, ώστε η αστυνομία να αναλάβει την ευθύνη για τη διεξαγωγή του στη Λευκωσία.Η ΕΠΟ ανακοίνωσε την 7/4 πως ο τελικός του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος θα γίνει στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στο ΓΣΠ της Λευκωσίας.


Εκτοτε όμως τόσο η πλευρά της κυπριακής κυβέρνησης μέσω της Αννα Κουκκίδη-Προκοπίου, Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, όσο και εκείνη της αστυνομίας ανέφεραν πως ακόμη δεν υπάρχει κάποιο επίσημο σχετικό αίτημα, ενώ ο Τάκης Μπαλτάκος, πρόεδρος της ΕΠΟ, σχολίασε πως αν η δεύτερη δεν δώσει το «ok» τότε ο αγώνας δεν θα μπορεί να γίνει στο «Νησί της Αφροδίτης».

Η ιστοσελίδα «offsite.com.cy» με σημερινό της ρεπορτάζ αναφέρει τους τρεις όρους που αναμένεται να θέσουν οι αστυνομικές αρχές της Κύπρου με σκοπό να αναλάβουν την ευθύνη και να γίνει εκεί η αναμέτρηση, όπου μεταξύ άλλων σχολιάζεται πως «ο αριθμός των οργανωμένων φιλάθλων που θα ταξιδέψει μαζί με την κάθε ομάδα θα πρέπει να περιοριστεί σε μερικές εκατοντάδες και δεν θα υπερβαίνει τους 1.000 για κάθε ομάδα», ενώ παράλληλα οι φίλαθλοι των φιναλίστ θα πρέπει να διαμαίνουν σε ξεχωριστές πόλεις.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Πώς έχει η κατάσταση με την Κύπρο

«Ασφαλείς πληροφορίες της Offsite News αναφέρουν ότι η ΕΠΟ αποτάθηκε στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και ενημέρωσε για πρόθεση διεξαγωγής του Τελικού στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Στάδιο ΓΣΠ. Η ΚΟΠ απάντησε θετικά, ενώ το ίδιο έπραξε και το Στάδιο ΓΣΠ.

Ωστόσο, ο τελευταίος λόγος ανήκει στην Αστυνομία. Όπως πληροφορούμαστε, μέχρι χθες η Αστυνομία δεν ενημερώθηκε επίσημα αν και γνωρίζουν στο Αρχηγείο για τις προθέσεις της ΕΠΟ.

Η Αστυνομία φαίνεται να προσανατολίζεται σε πολύ συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για να πει το ναι στη διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου στο ΓΣΠΜεταξύ άλλων στο μικροσκόπιο του Αρχηγείου βρίσκονται τρεις προϋποθέσεις, τις οποίες η Αστυνομία φαίνεται να λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη και αυτές θα γείρουν την πλάστιγγα κατά ποσό θα πει το ναι στο αίτημα της ΕΠΟ.

Πρώτη προϋπόθεση: Ο αριθμός των οργανωμένων φιλάθλων που θα ταξιδέψει μαζί με την κάθε ομάδα. Αυτός πρέπει να περιοριστεί σε μερικές εκατοντάδες και δεν πρέπει να υπερβαίνει γύρω στους 1000 για κάθε ομάδα.

Δεύτερη προϋπόθεση - Χώρος διαμονής οπαδών: Η δεύτερη βασική προϋπόθεση θα είναι ο χώρος διαμονής των φιλάθλων των δυο ομάδων. Αυτός θα πρέπει να είναι σε διαφορετικές πόλεις για την κάθε ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο της παρουσίας των φιλάθλων χωρίς διανυκτέρευση κάτι όμως που θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο τουλάχιστον για το συνολικό αριθμό των οπαδών των δυο ομάδων.

Τρίτη προϋπόθεση: Η μέθοδος διακίνησης και μεταφοράς των οργανωμένων φιλάθλων. Σκέψεις γίνονται και για τη διάθεση των εισιτηρίων στο ΓΣΠ. Μεταξύ άλλων υπάρχει το ενδεχόμενο ζητηθεί όπως αυτά διατεθούν μόνο σε κατόχους κάρτας φιλάθλου του ΚΟΑ.

Παράλληλα, θα προβληματίσει και διαχωρισμός των κερκίδων με μια πρώτη σκέψη να δοθεί η ανατολική κερκίδα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και η δυτική κερκίδα στους οπαδούς της ΑΕΚ με τα πέταλα να μείνουν κενά. Ωστόσο, τίποτα από όλα αυτά δεν ξεκαθάρισε ακόμα.

Ο διευθυντής του ΓΣΠ Φοίβος Κωνσταντινίδης ανέφερε στην Offsite News ότι το Στάδιο είναι διαθέσιμο, αλλά τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν από τα θέλω της Αστυνομίας. Ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε ότι από Δευτέρας θα ξεκαθαρίσουν τα δεδομένα και τον αριθμό φιλάθλων που θα έλθουν στην Κύπρο.

Τι λέει η ΚΟΠ

Η Offsite News επικοινώνησε με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου όπου μας αναφέρθηκε ότι η ΚΟΠ ενημερώθηκε αλλά δεν έχει άλλη εμπλοκή. Η διεξαγωγή του Τελικού είναι θέμα ΕΠΟ - ΓΣΠ και Αστυνομίας.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πόσοι αστυνομικοί θα είναι σε επιφυλακή και εάν θα επιστρατευτούν μέλη της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται ότι ήδη από την περασμένη Τετάρτη άρχισε στη Βουλή η συζήτηση για τα 9 μέτρα που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο για τη βία στα γήπεδα».


ΠΗΓΗ   gazzetta.gr