Από το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας συνελήφθη ένα άτομο σε περιοχή του Κιλκίς για λαθραία καπνικά προϊόντα


Από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, συνελήφθη χθες (11 Μαΐου 2023) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, για λαθραία καπνικά προϊόντα.

Ειδικότερα, σε έλεγχο των αστυνομικών, βρέθηκαν στην κατοχή του μέσα σε νάιλον σακούλες και κατασχέθηκαν 1.690 πακέτα τσιγάρων και 20 συσκευασίες με καπνό των 30 γραμμαρίων η κάθε μία, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Επίσης, στην οικία του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε να αποκρύπτει 50 πακέτα τσιγάρων και 10 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Συνολικά κατασχέθηκαν 1.740 πακέτα λαθραίων τσιγάρων (δηλαδή 34.800 τεμάχια τσιγάρων) και 30 συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 900 γραμμαρίων.

Τα λαθραία καπνικά προϊόντα θα σταλούν στο αρμόδιο τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για παράβαση του τελωνειακού κώδικα, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.


bordernews.gr