Συνελήφθη 48χρονος φυγόποινος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για εγκληματική οργάνωση και λαθρεμπορία

Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες (5-5-2023) στους Θρακομακεδόνες, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινής κάθειρξης -8- ετών και χρηματική ποινή -1.314.506- ευρώ για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για λαθρεμπορία.

Σε βάρος του 48χρονου και 54χρονου αλλοδαπού σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ο 48χρονος είχε ηγετικό ρόλο σε πολυμελή εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας επιδίδονταν στην εισαγωγή λαθραίων καπνικών προϊόντων από χώρες του εξωτερικού και εν συνεχεία, τα εμπορεύονταν τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και σε χώρες του εξωτερικού.

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του στους Θρακομακεδόνες, βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα και στην κατοχή του 54χρονου, που βρισκόταν στην οικία και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε 13 φυσίγγια,
  • κοντόκαννη καραμπίνα,
  • -3- γεμιστήρες,
  • -69- φυσίγγια και
  • -15- φυσίγγια καραμπίνας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


bordernews.gr